2021-12-11
成日聽到朋友講呢間西餐廳😆今日終於有機會一試平日八點黎到都差唔多滿座,建議可以訂座先!餐廳食物種類唔少,花多眼亂我地唔算好肚餓,叫左一個沙律🥗一個小食同一份Main落單後先黎餐包🥯🍞🥖幾有心意既餐包👍🏻同餐前小食🍵綠茶麻薯波比較煙韌,咬落去幾濃抹茶香,有咬口,搽埋士多啤梨🍓果醬食甜甜地唔錯🥐牛角包都幾酥軟,牛油味都香🥠另外脆餅幾香口,咬落脆卜卜,唔錯👍🏻羽衣甘藍、蘋果、紅菜頭、藍芝士、果乾沙律配乳酪汁份量幾大既沙律,材料豐富😆羽衣甘藍爽脆夠新鮮,紅菜頭甜甜地夠juicy青蘋果同果乾配搭酸酸甜甜幾唔錯主角藍芝士味道唔會太搶,令到成個沙律味道更豐富乳酪汁幾特別,酸酸甜甜幾開胃,而且幾refreshing👍🏻海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵 🦀係我食過最大舊既海膽😍😍😍真心「哇」左一聲,海膽勁足料真心大舊完全唔洗慳住食,海膽入口creamy 味道濃郁,有海膽獨有既香濃鮮味松葉蟹柳同樣大大條,一絲絲軟嫩入口好滿足一啖海膽一啖蟹柳一啖忌廉意粉🍝真係好正😋😋忌廉意大利麵亦都夠creamy,奶香味夠出意大利麵Al dente ,成個意粉亦仲有好多料真心足量又足料👍🏻👍🏻推薦唔係講笑真係好大舊海膽😆😆我
平日八點黎到都差唔多滿座,建議可以訂座先!
餐廳食物種類唔少,花多眼亂
我地唔算好肚餓,叫左一個沙律🥗一個小食同一份Main
落單後先黎餐包🥯🍞🥖
幾有心意既餐包👍🏻同餐前小食
🥐牛角包都幾酥軟,牛油味都香
🥠另外脆餅幾香口,咬落脆卜卜,唔錯👍🏻
羽衣甘藍、蘋果、紅菜頭、藍芝士、果乾沙律配乳酪汁
份量幾大既沙律,材料豐富😆
羽衣甘藍爽脆夠新鮮,紅菜頭甜甜地夠juicy
青蘋果同果乾配搭酸酸甜甜幾唔錯
主角藍芝士味道唔會太搶,令到成個沙律味道更豐富
海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵 🦀
係我食過最大舊既海膽😍😍😍
真心「哇」左一聲,海膽勁足料真心大舊
松葉蟹柳同樣大大條,一絲絲軟嫩入口好滿足
一啖海膽一啖蟹柳一啖忌廉意粉🍝真係好正😋😋
忌廉意大利麵亦都夠creamy,奶香味夠出
意大利麵Al dente ,成個意粉亦仲有好多料
真心足量又足料👍🏻👍🏻推薦
唔係講笑真係好大舊海膽😆😆
我地仲叫左個焗藍芝士煙肉風琴馬鈴薯
上菜又係即刻心心眼😍
係勁多藍芝士再焗琴溶晒脆脆地咁好吸引!
藍芝士既濃味配薯仔比較淡味既食物好岩,兩者混埋一齊好夾
加上煙肉仲有多陣咸香,全部野加埋一齊口感味道都好豐富🥰
切開薯仔非常軟熟糯口,食落有陣陣薯仔香味
外層仲焗到脆脆地,淨係食個薯仔都已經好正😆
食左咁多藍芝士都有啲滯,我地叫左杯熱情果芒果紅茶❤️
好香好甜既香味,但飲落一啲都唔甜,岩晒我地解膩👍🏻