餐廳: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
資訊:

2022-01-31 14 瀏覽
老友知我鍾意食海鮮,帶咗我去蟹仙食蒸汽石鍋,估唔到咁鮮甜味美!尊貴海鮮套餐得銅鑼灣同尖沙咀店先有,各種海鮮應有盡有,可以一次過試晒咁多款!店員服務好好,會即場協助蒸海鮮,唔洗擔心雞手鴨腳蒸到老晒,坐定定就可以食☺️ 首先喺深海海鮮斑🐟,蒸好會淋上豉油,魚肉好嫩,無咩骨淡淡肉,即蒸即食非常鮮甜👍🏻然後嚟咗一大盆海鮮拼盤,有6款海鮮,賣相非常吸引,流晒口水!店員逐一為我地蒸熟,省下唔少時間🤤 🥢台灣九孔鮑魚:肉質鮮甜好彈牙🥢越南大虎蝦:肉質紮實飽滿,蝦味濃郁🥢大西洋野生青口:鋪上新鮮蟹膏口味獨特🥢紐西蘭刀貝蚌:肉質肥美夠鮮甜🥢日本大元貝:味道鮮甜回甘🥢韓國慶南珍珠蠔:蠔味濃郁鮮甜食完6道海鮮,仲有🦀罕有大黃奄蟹及🦞澳洲青年龍蝦,爆膏登場😆 黃奄蟹蟹膏肥美入口軟滑,蟹肉香甜豐富。龍蝦非常肥美,多肉多膏,蝦膏香口,齒頰留香。好戲在後頭,品嚐吸收咗海鮮及有機菜精華嘅粥底,加入菜脯及香蔥,猶如用海鮮餚了一段時間嘅海鮮粥😆 為呢一餐畫上完美句號。$439 嘅尊貴海鮮套餐性價比好高,食完龍蝦及蟹都已經回晒本😌

🥢台灣九孔鮑魚:肉質鮮甜好彈牙
🥢越南大虎蝦:肉質紮實飽滿,蝦味濃郁
🥢大西洋野生青口:鋪上新鮮蟹膏口味獨特
🥢紐西蘭刀貝蚌:肉質肥美夠鮮甜