2016-12-02
夜晚9點放工後即興約frd打邊爐朋友介紹呢間手工火鍋9點半打電話去知道有位,就決定直接去試下打電話book枱嘅時候已經講咗有兩款套餐海鮮與非海鮮商量後決定唔食海鮮set,試下味道如何,好味下次再試海鮮湯底叫咗三杯雞小辣(唔記得影湯底)湯底其實一d都唔辣,都無咩特別,大部分嘢食都會點調味料配料只可以揀一款,我地揀咗牛頸脊(三人份)牛肉新鮮,食上去都嫩滑,不過有幾塊牛可能切嘅部位問題,有d韌嘢飲同前菜任添,嘢飲有可樂冰沙、水果冰茶,幾特別呢個係任食menu蟹棒、台灣腸、稻庭烏冬都係個人鍾意嘅配菜另外呢d係佢主打嘅手打材料每樣嘅名就唔係好記得右上係墨魚汁鳥結糖,唔知係咩整成嘅,食落去似硬d嘅墨魚丸,左上角係d手打丸,墨魚丸同牛丸中間有芝士,三款手打丸食上去彈牙得黎有d硬,唔知係咪因為唔夠新鮮定係本身就比較硬。雲吞同水餃嘅餡都係黑松露,雲吞餡中間仲有d芝士添,食個陣幾surprise。淨返兩款係太極冬菇同墨魚滑豆卜,主要都係黑松露+墨魚滑夾埋冬菇同豆卜,個人覺得墨魚滑好食過佢d墨魚丸。總括而言,湯底普通,部分手打餸幾特別,有驚喜,任食嘅嘢都唔係頹嘢,唔會食唔飽,評價正面,但下次未必會嘗試海鮮套
朋友介紹呢間手工火鍋
9點半打電話去知道有位,就決定直接去試下
打電話book枱嘅時候已經講咗有兩款套餐
海鮮與非海鮮
商量後決定唔食海鮮set,試下味道如何,好味下次再試海鮮
湯底叫咗三杯雞小辣(唔記得影湯底)
湯底其實一d都唔辣,都無咩特別,大部分嘢食都會點調味料
配料只可以揀一款,我地揀咗牛頸脊(三人份)
嘢飲同前菜任添,嘢飲有可樂冰沙、水果冰茶,幾特別
呢個係任食menu
另外呢d係佢主打嘅手打材料
總括而言,湯底普通,部分手打餸幾特別,有驚喜,任食嘅嘢都唔係頹嘢,唔會食唔飽,評價正面,但下次未必會嘗試海鮮套餐。