2018-11-18
今日夜晚突然間想食泰國野最後一齊去左呢間位於西貢既泰道💙環境好舒服,泊車都好方便。餐廳有分露天同室內,閒日晚上都唔算太多人,所以我地揀左坐露天位。可以望住海景,聽住海風聲食飯真係一大享受😊連餐具都好靚😍😍係好有海洋氣息既貝殼碟🐚🦐生蝦刺身小妹我每次吃泰國野都一定要食生蝦刺身😂生蝦有七隻,兩個人食份量好夠。生蝦食落好新鮮,又無未解凍嘅感覺👍🌶冬陰功湯有分大同細size,細份既份量都係for 3-4人。雖然我地得兩個人,不過都忍唔住口要細。黎到果陣佢係有個火爐仔係下面熱住個湯,令冬陰功湯一直keep住暖,岩晒坐露天位野食容易變凍呢樣野。湯入面有兩隻蝦cut成一半。味道唔算太濃但都好足料,我地每人都飲到三碗😋🐥雞肉串燒即叫即燒,都幾好食下次會叫多少少試埋牛豬羊(今次真係好飽)🍍菠蘿海鮮炒飯炒飯由半個菠蘿上枱😎份量好多,炒飯都有夠鑊氣,但唔算突出,值得一讚係佢有花生同肉鬆佐碟,好岩我口味,呢個貼心位要俾個like佢。餐飲我地點左珍多冰同椰青。椰青既椰肉好易起😏叫住杯野飲坐左成個幾鐘傾計都無黎趕我地走。想吹下海風傾下計chill下,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇,環境裝修都好舒服。下次可以放假可以早少
最後一齊去左呢間位於西貢既泰道💙
連餐具都好靚😍😍係好有海洋氣息既貝殼碟🐚
🦐生蝦刺身
🌶冬陰功湯
🐥雞肉串燒
即叫即燒,都幾好食
下次會叫多少少試埋牛豬羊(今次真係好飽)
🍍菠蘿海鮮炒飯
想吹下海風傾下計chill下,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇,環境裝修都好舒服。下次可以放假可以早少少黎,望下日落嘅海景😚