📍明記海鮮酒家 (流浮山)流浮山正大街40號鮮味指數:❤️❤️❤️放4日連假 相信唔少朋友仔都會出去離島或者偏遠地區郊遊一下🏕小編都唔例外🤪今次去左一直想見識下嘅大西北地方——流浮山💁🏻‍♀️流浮山出名嘅當然唔只滴眼水咁簡單😂成日聽人講黎到流浮山一定要食其生蠔🦪就隨意地去其中一間酒家試試啦😋-鹽焗奄仔蟹🦀(圖一二)雖然蠔係出名 但中意食蟹蟹嘅小編點會放過呢知機會🙊唔好睇佢細細隻咁🙈實質裡面嘅蟹膏超多😍送飯食一流🍚正🤣-鬆炸生蠔🦪(圖三四)炸生蠔真係好好食🤩外皮唔係平時食嘅吉列款式😙而係類似炸芋頭酥嘅酥皮😝外面勁鬆鬆脆脆嘅😆而內裡又肥美多汁🤤微微咸咸嘅味道 有種好新鮮嘅感覺🤗好食指數:❤️❤️❤️店內仲會附送當日例湯🍵(圖五)同白飯 今次係鮮甜嘅疏菜湯🥬相當清爽喔😎其實間間酒家都係海鮮即揀即整😳相當新鮮😌所以各位朋友仔都可以試下其他海鮮其他酒家哦😛
📍明記海鮮酒家 (流浮山)
流浮山正大街40號

鮮味指數:❤️❤️❤️

-鹽焗奄仔蟹🦀(圖一二)

-鬆炸生蠔🦪(圖三四)

好食指數:❤️❤️❤️