2022-09-27
最近好似愛上咗食串燒🔥成日都諗起燒起嗰陣香味 呢晚能同朋友翻啅之前食過一次嘅炭火地雞 已經介紹過比幾位朋友 大家都有讚無彈👍🏻睇舖名都應該估到呢度係食雞比較出名🐔有好多唔同嘅雞部位供應 用嘅係最上乘嘅嘉美雞 其他都係空運食材為主 另外最特別係呢度會使用日本備長炭去做串燒🇯🇵所有食物即叫即製 睇下今次我哋食咗啲乜▪️雞類第一款當然係食串燒不能少嘅免治雞肉棒🤪表面燒至帶有焦香 脆脆地 點埋蛋汁一齊食 無論味道同口感都好有層次 雞翼就好金黃 外脆內軟🐥雞爽肉即係雞頸 肥瘦適中 有咬口又多汁 雞腿肉會連埋少少雞皮一齊燒 特別香 仲叫多咗個小食👉🏻香脆雞皮配香蔥酸汁 超好味 好脆卜卜 配埋勁香嘅洋蔥同香蔥 加埋七味粉 好惹味 送酒一流🍻講開酒 都介紹返 生啤當日有買一送一 好抵▫️牛類揀咗兩款店舖推介✨牛舌厚身 肉質軟稔 好juicy 而A4鹽燒和牛崩沙腩質素更高 軟嫩得嚟仲好重牛味▪️豬類我見豬類主要都係五花腩 所以叫咗兩款唔同嘅配搭🐷豚五花腩鵪鶉蛋 加咗木魚令口味更日系 五花腩薄薄地帶點脆身 配燒汁好夾 而豚五花腩麻薯卷真係不得了 煙煙韌韌嘅口感 好想一食再食除咗肉之外 都叫咗一串翠玉瓜 一咬落去
所有食物即叫即製 睇下今次我哋食咗啲乜
▪️雞類
▫️牛類
▪️豬類
除咗肉之外 都叫咗一串翠玉瓜 一咬落去就流汁🥒啱晒我 我好怕蔬菜燒到乾爭爭 最後仲有個親子丼 嚟到嘅時候有少少驚訝 點解親子丼嘅買相都可以咁吸睛😍蛋呈半熟狀態 雞肉亦好嫩滑 份量都唔細 最後食到勁飽飽