2025-04-15
📍 乾杯串燒居酒屋 {尖沙咀}收工之後好想同朋友一齊敘舊,就揀咗尖沙咀又可以飲酒又可以食串燒嘅酒吧,由於聽日要返工 所以我哋兩個都飲梳打,但係都不忘要食依度嘅串燒,因為串串都好入味😍✨ 乾杯特色串燒蝦蝦肉爽脆,而且配搭自家製麵豉肉碎,鹹香味夠晒,不愧為招牌🩷✨ 粟米天婦羅粒粒粟米,炸成天婦羅,一食就愛上🫶🏻✨ 青瓜蟹柳沙律清爽開胃嘅沙律做前菜,最好不過!✨ 燒自家製芝士免治雞肉棒 呢個真係點都要叫,自己整嘅雞肉棒而唔係買,當中嘅雞肉同雞軟骨都係一字棒,溝埋個蘭王蛋嘅蛋汁,索晒入肉,今次真係食到入肉🐔✨ 燒甜菠蘿燒到好Juicy 100分,簡直係爆汁菠蘿🍍✨ 蒜香薄燒洋蔥牛肉卷✨ 燒雞皮露筍卷超級好吃!上面淋的醬汁,調味適中,搭配旁邊附的檸檬片口味層次更上一層樓。✨ 豬五花超入味,肉質超嫩滑同彈牙,每一舊剛好一口一件,真不錯!✨ 燒頂級安格斯肥牛粒和牛燒得啱啱好,入口即化,一啲都唔韌,油脂分布得勻稱又唔會覺得油膩。✨ 燒黑豚荔枝卷燒到焦香,超濃荔枝味,當中有粒可口荔枝肉,被黑豚肉包裹住,食起黎去除油膩既感覺!✨ 燒明太子玉子燒炙燒的明太子不僅口感上更有層次,口味也更上一層樓,甜鹹拿捏適中
📍 乾杯串燒居酒屋 {尖沙咀}
✨ 乾杯特色串燒蝦
蝦肉爽脆,而且配搭自家製麵豉肉碎,鹹香味夠晒,不愧為招牌🩷
✨ 粟米天婦羅
粒粒粟米,炸成天婦羅,一食就愛上🫶🏻
✨ 青瓜蟹柳沙律
清爽開胃嘅沙律做前菜,最好不過!
✨ 燒自家製芝士免治雞肉棒
✨ 燒甜菠蘿
燒到好Juicy 100分,簡直係爆汁菠蘿🍍
✨ 蒜香薄燒洋蔥牛肉卷
✨ 燒雞皮露筍卷
✨ 豬五花
超入味,肉質超嫩滑同彈牙,每一舊剛好一口一件,真不錯!
✨ 燒頂級安格斯肥牛粒
✨ 燒黑豚荔枝卷
✨ 燒明太子玉子燒
炙燒的明太子不僅口感上更有層次,口味也更上一層樓,甜鹹拿捏適中,口感濃厚鮮味🥚
✨蜜瓜乳酸梳打
內有蜜瓜肉,初夏 is coming!
✨菠蘿乳酸梳打
粒粒菠蘿飲落透心涼😙