雖然見到大家呢排都成日嗌外賣,但我總係覺得係屋企想食清啲,再加上自己煮可以𝚔𝚒𝚕𝚕 𝚝𝚒𝚖𝚎,所以都無咩叫外賣🤣但 @bat_mong 真係呢排我唯一嗌過嘅外賣,而且仲要叫過好幾次🤣感覺上腸粉都算清淡,再加上自己係屋企整唔到,所以間唔中都會𝚌𝚛𝚊𝚟𝚎下🤪.rarely order delivery 🚚 even during times like these 😮 but @bat_mong is one that ive been ordering over and over again! love their steamed rice rolls 😋 they are so so good and its not super heavy 😆 make sure you try their dumplings as well! trust me you will not be disappointed 🤤 one of the best steam rice rolls in hk!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.5/10
🌟高質足料小店 • 價錢合理✨
《套餐》
套餐可以揀四隻($50)或者六隻($58)水餃,亦都可以加$8轉煎餃~我通常都會叫呢度嘅套餐,因為成件事好飽肚,再加上套餐腸粉可以任選兩款配料,師奶心態感覺上抵食啲🤣

《招牌雲浮石磨腸粉》🌟7.8/10🌟
呢度嘅腸粉皮真係好薄,透薄到可以睇到裏邊有幾足料😻而且又夠滑,所以真係好好食!加埋甜豉油令到成個鮮味嘅層次𝚕𝚎𝚟𝚎𝚕 𝚞𝚙💯已經食過太多次🤣好多𝚌𝚘𝚖𝚋𝚒𝚗𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗都食過~自己個人覺得呢度嘅粟米真係好甜好好食,次次都要叫!

《手工餃子》🌟8/10🌟
比起腸粉其實我更加鍾意食呢度嘅餃子🤫特別係粟米豬肉煎餃子!!!雖然煎餃比起水餃一定多咗一份油膩感,但佢哋真係煎得好香脆,好好食!
水餃都一樣出色,有一種健康啲嘅感覺嘅同時更加食得出餡料嘅鮮味(栗米真係超鮮甜🤤)!
潮州福合埕牛丸

《潮州福合埕牛丸》🌟7.8/10🌟
印象中開舖無耐幫襯嘅時候食過牛丸覺得牛肉味唔夠重,純粹非常之爽口彈牙,再加上屋企人唔食牛,所以之後都冇嗌過~
事隔幾個月,再試多次佢哋嘅牛丸反而有驚喜!!咬落好𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢,有爆汁嘅效果🤩不過依然保持到爽口彈牙嘅口感!
不忘 @bat_mong
📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_jordan
#BELLYwongs_chinese #BELLYwongs_snacks 😇
潮州福合埕牛丸