2016-11-18 1956 瀏覽
之前有一段時間幾中意食印度野,可能因為受朋友影響,而且印度菜味道偏濃,食慣左好難番轉頭,所以果排之後都停左一段時間,直至個朋友又約我出黎食飯...我有啲懷疑佢家鄉係唔係印度- -不過都無他既,都有好大段時間冇食印度菜,去到先知原來唔整係薄荷醬咁簡單,仲有意大利薄餅,聽到已經流晒口水!環境半西式半印度風味,柔和燈光令人感覺舒服,比起一般西式餐廳更加有特色。最吸引到我就係依版pizza款式,有得揀大細同埋有多種味道選擇,例明材料同醬汁,款底同出面連鎖店既pizza好唔同,所以好想一試。煙三文魚沙拉,我地先嗌左份沙律做前菜,沙律有生菜、青瓜、車厘茄等等,感覺好fresh,但煙三文魚既口感相對地肥膩,感覺格格不入,會有一種未食主菜已飽左一半既感覺。Max's Mushroom,中文餐牌上既釋名係蘑菇,只能說個釋名一定會令唔少香港人卻步,但佢係一碟口感層次非常豐富既菜式,店員極力推介下我地點左一試,估唔到驚喜萬分。濃稠既既黑豆醬配以蘑菇皇,而底層係脆身多士,黑豆醬調制得極為香口,加上蘑菇皇既口感軟彈,同醬汁完全係完美配搭,而且底層多士既可增加飽肚感之餘,同蘑菇一同入口就兩種口感既享受,佢地既黑豆
之前有一段時間幾中意食印度野,

可能因為受朋友影響,而且印度菜味道偏濃,

食慣左好難番轉頭,所以果排之後都停左一段時間,

仲有意大利薄餅,聽到已經流晒口水!
煙三文魚沙拉

Max's Mushroom

佢地既黑豆醬汁做得非常出色,食多會有少少膩,但會有種令人一食再食既感覺,因為真係香到不得了!

對於我地黎講,菜式好新奇,係一定要試既菜式呀~
德州薄餅
德州薄餅,為左pizza而心動,就緊係要嗌一個少食到既味道,

pizza有印度烤雞、蘑菇同魷魚,餅底紅紅啡啡因為佢用左燒烤醬做底,

餅底好入味,每一啖都有陣陣燒烤醬味,帶微微微好微既辣,

而且令到其他配料都好香口,愛上左佢地家既薄餅呀~~
Virgin Colada
Virgin Colada,椰奶中有少少菠蘿既味道,奶中更加清新~

而且又有少少果肉,感覺唔錯~
椰青
椰青,鮮甜清新,不過比起出名其他餐廳略為少貴,不過大家都好中意飲椰青,哈哈!
雖然朋友話想黎食印度菜,但最後竟然一款都冇嗌到xd(比我威迫之下)

不過試新野的確有唔少值得再去既味道,推薦Max's Mushroom同德州薄餅~!
2016-08-31
椰青