2022-07-19
平日夜晚上到黎,唔太洗點等,唔知係咪因為呢度既location都比較難搵~唔係朋友介紹都唔知呢度有間咁得意既邊爐店。成間舖入到去既風格係土耳其風,d裝飾以至d枱枱櫈櫈都好有異國風情,好似去左旅行咁!想先表揚一下個湯底,我地叫左個卜卜蜆海底,一上個鍋已經好有驚喜,因為佢有d煙係個鍋度飄出黎幾得意。但重點都唔係呢度,我同朋友係佢滾左既時候,發現成個鍋都係滿晒蜆,我地食極都仲有本身想影我地食完d殼既戰績出黎,但好快比店員收左,我地保守估計一鍋都至少有40-50隻蜆...應該唔只....而且d蜆好鮮甜同埋冇沙,仲好厚肉,我同我朋友食得勁開心我地唔算好餓所以唔算叫得多野,叫左個安格斯牛肉拼盤,少少餃,同埋咸蛋響鈴~牛肉睇落去已經有好均勻既雪花,淥幾秒已經有好重既牛香味,係牛肉粒比較鞋少少,但整體都好值得叫!蟹肉餃食落都好有蟹味,其實一食第一粒已經想Encore叫多碟。。。不過我地今日個胃既容量不足,只好下次再黎整夠8粒鍾意食響鈴既朋友都要試下咸蛋響鈴,佢d響鈴唔會好似某d店咁擺左好耐會林左個種,食落係非常脆口,而且落埋咸蛋,幾有新鮮感!值得一提既係我地叫左一渣竹蔗水,點知一上係一個球體咁,好搞笑
而且d蜆好鮮甜同埋冇沙,仲好厚肉,我同我朋友食得勁開心
值得一提既係我地叫左一渣竹蔗水,點知一上係一個球體咁,好搞笑,要飲個陣就自己開關個制,玩味十足。
整體黎講呢間野既食材質素係幾唔錯,好新鮮,當然一分錢一分貨啦~下次一定會再黎!