上次由於工作關係,嚟食過明太子手卷意粉,一直令我念念不忘,點知佢地話已經冇左手卷意粉😭既然嚟到就叫個lunch set黎試下啦𝐒𝐞𝐭 𝐌𝐞𝐧𝐮:𝟑-𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 $𝟑𝟗𝟖 (𝐟𝐨𝐫 𝟐 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧)**需加一**前菜:🍅番茄忌廉湯 及 沙律 🥗(揀左各1)番茄濃湯可以食到少少番茄蓉,好香香草味,唔會太酸、好易入口😋。沙律就冇咩特別,建議兩個前菜都揀湯。𝐦𝐚𝐢𝐧 𝟏 🍤明太子鳳尾蝦闊蛋麵🍝上次係食手卷意粉,相比起嚟闊蛋麵比較普通,同明太子醬唔太甲。明太子味再濃啲會更惹味,勝在啲蝦好新鮮,唔係雪藏蝦,加分唔少。𝐦𝐚𝐢𝐧 𝟐 🌰堅果紫薯意大利飯🍠好少見紫色既意大利飯,影相扼like啱晒📸,紫薯味就冇咩,比較似忌廉燴飯,但佢係有拉絲芝士㗎🤤。𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 𝟏 🍫布朗尼蛋糕配棉花糖雲🍬一大舊棉花糖蓋住brownies,淋啲熱既朱古力醬係中間等棉花糖溶左先食到。Brownies太厚實、太漏,好似食緊生朱古力咁😖真係勝在好玩咋。𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 𝟐 ☕️特濃咖啡配雪糕/脆皮雪糕棒🍨呢個咖啡人一定中意❤️,量杯裝住Espresso,淋落啲雪糕到,雪糕會微微溶化,甜味會被咖啡中和到啱啱好,食入口又一冰一温

**需加一**

前菜:🍅番茄忌廉湯 及 沙律 🥗(揀左各1)
🍅番茄忌廉湯 及 沙律 🥗

🍫布朗尼蛋糕配棉花糖雲🍬
🍫布朗尼蛋糕配棉花糖雲🍬

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 𝟐 ☕️特濃咖啡配雪糕/脆皮雪糕棒🍨
☕️特濃咖啡配雪糕/脆皮雪糕棒🍨

呢個咖啡人一定中意❤️,量杯裝住Espresso,淋落啲雪糕到,雪糕會微微溶化,甜味會被咖啡中和到啱啱好,食入口又一冰一温咁😋好正。

🥂套餐包$44以下飲品2杯🍻

𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 𝟏 🍫摩卡咖啡🥤
佢冇朱古力味,似latte多d,唔推🚫

𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 𝟐 🍹熱情果伯爵茶配雜果冰🍍
連續兩次嚟都係飲呢杯,唔太甜,啲冰放雜果去雪微微滲啲果香🍑,伯爵茶個隻怪味唔太重,好易入口啱晒我😂,如果你好中意個隻味可能會失望啦!總結:唔甜、順口、解渴😙

Others:
2021-02-06