2003-07-15 23 瀏覽
如果一對情侶想好有情調,浪浪漫漫咁食一餐晚飯,其實唔一定要去大酒店餐廳;呢度已經係一個唔錯而較經濟o既選擇。我和男友o黎果晚係Christmas eve;浪漫旅程首先由香港仔乘街島去模達灣開始。當日我地5點幾已經座街島入去,每人$10,可能因為時間尚早,隻艇只得我地兩個;正值日落,成隻「咸蛋」就o係我地面前,好正!入到模達灣,行十零步就到沙灘旁o既Cococabana。我地訂o左露臺位,一面聽住海浪聲一面食candle light dinner,有D外國feel;雖然o野食只係一般(只係好普通o既幾道菜西餐,大約$3xx一位),但環境搭夠,我地都食得好開心。不過呢度好細,做o野o既人唔多,所以上菜會比較慢,人多o既話招呼也可能會差D。平時o黎唔使叫指定o既set,隨時會平D添。若大家時間充裕,不妨同另一半o黎試下;呢度夏天會比較熱,入秋或春天o黎吹下海風都幾正~~有興趣可以睇睇呢度:http://www.toptables.com.hk/cococabana/mainpage.html