2023-12-18 150 瀏覽
喂喂喂!今日話你知呢間我啱啱去嘅「心水」café嗰啲食物簡直正到彈起嚟!嗱,先講下佢個「行政西多」🤤,送上嚟個時我第一啖咬落去嘅時候,啲香蕉嘅甜味同埋煙肉嘅咸香,混哂一齊嘅感覺喺口腔裏面爆炸開嚟,仲有個奶味香濃嘅cream溶化喺你嘅舌尖,唉呀,真係夠哂滋味啦!跟住來個fish & chips🐟🍟,我都唔好意思咁話你知,啲炸魚金黃爽脆,咬落去「鬆吱吱」嘅聲,我啲心水直頸嘩啦啦流落嚟,而家諗返起都仲覺得後悔冇多叫份。個啲魚肉鮮嫩滑口,啲啤酒味仲喺舌尖頂端輕輕浮現,食住食住,心情都好起來。得閒同朋友仔嘆個悠閒下午,食吓好西同欣賞吓美景,真係一流!忍唔住多講兩句,呢間café裡面嘅咖啡☕️都睇得過去,拉花做得靚,飲落去嘅時候甘香滑順,一啲唔hea。下次見到坐喺海邊,再食返嗰炸魚同西多,我想我都會即刻充滿幸福感!