2019-05-21
觀塘工廈向來都多野食,知道家人係食肉獸,但係我又比較偏向食多d蔬菜,惟有選擇又有肉又有沙律吧既semi lunch buffet啦Mini Friday人氣高,之前同朋友食過一次dinner,今日就同家人去食lunch地點好易搵,開源道行到去Mcdonald位置就會見到大大個The Wave既門面,入去搭上3樓就到了!價錢黎講,有semi buffet仲有主菜,係幾抵!之前去Mr steak都唔止呢個價錢!主食有豬牛羊雞魚,任君選擇!未落完餐,家人已經衝左出去食自助餐選擇唔算多,但貴精不貴多!我最欣賞呢個薯仔沙律,薯仔唔會太硬,沙律醬夠多,好飽肚,又開胃!仲有炸物,有咖哩角,又有麥香雞,新鮮炸起,脆卜卜!店員refill得都好快沙律吧,沙律菜新鮮,仲有唔同醬料選擇!主菜黎喇澳洲肉眼扒配黑松露燒汁!首先要講勁香黑松露味既薯蓉!好滑!好香!家人唔太喜好黑松露,所以比我食埋肉眼扒夠厚,7成熟,廚師煮得剛剛好!微微既黑松露汁又唔會搶左肉眼扒既香味肉眼扒既肉質偏硬,但我老公鐘意食,而且有較香既肉味!另外仲叫左羊架,紅酒汁配羊架,超match!羊架8成熟,剛剛好,太熟唔好食!有羊既膻味,但又唔會太
主食有豬牛羊雞魚,任君選擇!
未落完餐,家人已經衝左出去食自助餐
選擇唔算多,但貴精不貴多!
沙律吧,沙律菜新鮮,仲有唔同醬料選擇!
主菜黎喇
澳洲肉眼扒配黑松露燒汁!
肉眼扒配黑松露汁
肉眼扒夠厚,7成熟,廚師煮得剛剛好!
微微既黑松露汁又唔會搶左肉眼扒既香味
肉眼扒既肉質偏硬,但我老公鐘意食,而且有較香既肉味!
另外仲叫左羊架,紅酒汁配羊架,超match!
羊架配紅酒汁
羊架8成熟,剛剛好,太熟唔好食!
有羊既膻味,但又唔會太過膻,媽媽都大讚
仲有杯好飲既咖啡!好濃咖啡味,但又唔苦!
仲有好食既甜品
合桃露
本來以為係蘑菇湯,但原來係合桃露唔算太甜,不過後期太飽,只係食到半碗到!
整體食物質素中上,環境舒服,抵食啊!