2016-06-26 4025 瀏覽
港女weekend最喜愛既節目就係約埋班好姊妹去afternoon tea, 你問我呢, 其實都係用黎影相曬命, 不過半山呢間真係要去一次, 一定扼爆like!2間another fine day既位置真係唔易搵, 是關的士係唔到的! 但入到去, 港女就算搵到溶晒妝, 黑面都立即轉白! 其實價錢同半島差唔多, 2款tea sets揀, 一款係ladies, 另一款gentelmen, 其實2者分別係甜點同咸點既比例, ladies係甜點多, gentelmen係咸點多. 除此之外, 都有其他散叫野食, 例如三文治, all day breakfast等.......不過個個黎到都係叫一座座既tea set. 一班港女坐低一定e嘩鬼叫, 興奮過飲完red bull! 不過建議4個人去, 因為可以share 2款tea set, 隊長會覺得味道就咸點出色一點, 特別係果個mini burger, 因為塊肉煎得好香, 果個包仔索晒D油, 連個包都好香好好味. 有D點心每座都係得一件, 而且有D都睇起上黎都幾特別, 唔似出面一般既tea set, 我好欣賞隻天鵝puff, 整得好靚唔捨得食,
一班港女坐低一定e嘩鬼叫, 興奮過飲完red bull! 不過建議4個人去, 因為可以share 2款tea set, 隊長會覺得味道就咸點出色一點, 特別係果個mini burger, 因為塊肉煎得好香, 果個包仔索晒D油, 連個包都好香好好味. 有D點心每座都係得一件, 而且有D都睇起上黎都幾特別, 唔似出面一般既tea set, 我好欣賞隻天鵝puff, 整得好靚唔捨得食, 至於個canele & scone係有點失望, canele乾左, 硬左, 無左果種少少濕濕地既感覺, scone未焗熟, 食到未熟既粉團!
老闆好好人, 會逐檯傾下計, 當叫茶既時候, 又"協助"你班有決擇障礙既港女揀一款心水靚茶.
咩叫食環境, 你去過another fine day你就會明白~
下午茶