有次睇明周見有個訪問響呢間度做, 見d野食同裝修都好靚. 就上網search左輪. 發覺原來呢度未開業已做宣傳, 皆因老闆係前名模, 人脈當然廣. 終於兩個禮拜前約左班女人黎食. 舖頭比想像中細. 一如所料裝修好優雅, 好girly, 餐具擺設都十分精緻. 檯都夠大, 但張櫈好硬, (張櫈應該係噴左漆的鋁做), 坐得唔舒服. 4個人叫左1個gentleman, 2 個ladies. 茶自己叫左台式green milk tea, 都幾大杯, 味道幾好, 甜度適中, 但對我來講綠茶味唔夠. 食物方面, 份量好細, 男人不宜. 由於成兩個禮拜前食, 實在唔記得所有食物的味道. 我只可以講大部份野都唔屬於好食. 尤其是afternoon tea的精華 — scone. Scone 唔熱, 乾, 一切碎晒, 冇牛油香味…可以話係成舊都冇味. Clotted cream 唔香, 同jam都係普通貨色. 沙律非常清, 真係淨係落左橙汁…冇味. 咸點仲有個蟹味的cream狀物, 個味其實都幾醒, 應該唔係個個人接受得到. Mini-burger 算咁多個咸點比較好的, 起碼肉唔鞋, 包算鬆軟. 甜點方

食物方面, 份量好細, 男人不宜. 由於成兩個禮拜前食, 實在唔記得所有食物的味道. 我只可以講大部份野都唔屬於好食. 尤其是afternoon tea的精華 — scone. Scone 唔熱, 乾, 一切碎晒, 冇牛油香味…可以話係成舊都冇味. Clotted cream 唔香, 同jam都係普通貨色. 沙律非常清, 真係淨係落左橙汁…冇味. 咸點仲有個蟹味的cream狀物, 個味其實都幾醒, 應該唔係個個人接受得到. Mini-burger 算咁多個咸點比較好的, 起碼肉唔鞋, 包算鬆軟. 甜點方面, 大部份都算ok, 但唔算突出. 由於本人從來未食過一間舖整的西式甜品可以用難食黎形容, 所以嚮我心目中, 難食的西式甜品根本唔存在, 加上自己嗜甜, 所以'ok的甜品'響我的世界裏係唔會為一間食肆加分的.

總結: 無可否認佢的裝修係幾靚, 餐具擺設都好正. 但我始終係黎食野, 收酒店價但d野食唔好食, 坐得又唔舒服, 仲嚮d咁偏僻的地方, 我睇唔到點解會返黎.