2023-11-26 120 瀏覽
走到中環半山嘅伊利近街 有唔少酒吧同異國美食小店林立🍴而我每次經過都被呢間奶茶色系嘅文青cafe☕️餐廳主打全日早餐同smoothie等輕盈食品🌿令食客可以稍稍遠離鬧市嘅繁忙 悠閒地享受咖啡與美食☺️✨️Good Day 2.0 $148好豐盛而足料啲全日早餐🌤平時唔太好Sourdough嘅我 意外地被呢個麵包收服咗🥖酸度較溫和 而外皮脆而內裏帶少少煙韌口感😋另一款出色嘅係煙肉 係煎至焦香而脆卜卜🥓炒滑蛋亦帶好香嘅牛油香🧈牛油果同煙三文魚份量好足夠🥑我同另一位女仔朋友本身唔太肚餓 所以兩個人share都好飽肚呢😉✨️Croissant French $99分數:🌕🌕🌕🌕🌕呢個Croffle真係要比滿分💯新鮮出爐熱辣辣的croffle🥐外層沾上了糖漿而保持香脆度💥內層唔會太硬 保持酥鬆口感❤️‍🔥另配的藍莓醬和忌廉一啲都唔會太甜 分別帶果酸同奶香🫐中和croffle的甜🍬同一般街邊店/葵廣嘅出品冇得比🤫整體配搭真係好滿足而唔覺膩😊令人好放鬆嘅文青咖啡店☕️雖然只是中午時分衝衝趕來食個輕盈午餐🍴但係我同朋友都有一種被治癒嘅感覺💫每款食材都有用心處理 出品被我想象中好太多了🤩亦覺得會有回頭再訪嘅可能 希

✨️Good Day 2.0 $148
Good Day 2.0

✨️Croissant French $99
分數:🌕🌕🌕🌕🌕

Croissant French

令人好放鬆嘅文青咖啡店☕️雖然只是中午時分衝衝趕來食個輕盈午餐🍴但係我同朋友都有一種被治癒嘅感覺💫每款食材都有用心處理 出品被我想象中好太多了🤩亦覺得會有回頭再訪嘅可能 希望下次試更多菜色😉

2023-11-22
Good Day 2.0