2017-11-27
之前真係無諗過lunch都可以打返個邊爐嫁,今日一班同事貪新鮮,來到又一城新開既溫野菜試下,(by the way,佢旁邊同期開埋牛角,真係打邊爐、食燒肉都好方便,任君選擇!好開心)我地全部人都叫午市定食(有A-F餐俾你揀最平分別由HK$88到HK$178不等)我叫最平HK$88既豚、雞 set B HK$88。店員會先指示你用平板自助落單,揀左set,跳到下一板面揀肉既部位,再揀湯底、野飲...不過我嫌個落單app寫得有d複雜,唔夠user friendly!我同同事們都覺得有d混亂!不過食物就好新鮮,果然無令我失望!我分別order左豬朒肉同雞腿肉,d肉都清甜嫩滑!另外,配有鮮菇、溫野菜盛合、竹筒免治雞肉(半份)同鳥冬,全部野食都保持新鮮,食物既分量亦岩岩好!叫咗個昆布湯底,雖然係清淡,正正係清湯,先更突出食料本身既鮮味。整體而言,我覺得用呢個價錢,食一個有質素既火鍋係值得嫁!