2016-11-12 695 瀏覽
雙十一的午餐,約了友人來到旺角的鮨心之前上網見呢間野既食物好精緻,於是一試餐廳好近地鐵站,基本上一出地面,就到!餐廳走的是中高價錢路線,佈置優美、環境舒適、餐具也是有精挑細選的一坐底就留意佢既筷子座係好得意既蟹仔,見到其他台好似係其他款式講番餐飯!為左方便,我們一人揀了一個lunch set! 價錢由88到268不等除了主食外,佢既配菜真係好有沙律、湯、蒸蛋、 牛舌面豉湯:非一般的面豉湯裏面有秋葵、切條的腐皮、羅卜絲好豐富既一個湯最意想不到是有秋葵!平時不太好面豉湯的我,今天一口氣飲哂蒸蛋:蛋滑不用多說裏面有蟹柳、菇材料很足又一個很滿意既前菜清新沙律:沙律清新好味,巧妙地係沙律面加了些甜甜的蓉意想不到!牛舌配乾果:牛舌好淋,而且調味好正!知道牛舌好難整得好食,因為一般煮得太耐便會韌!但這個完全沒有問題好好味主角黎啦銀雪魚比歐洲人稱為「桌上的營養師」,因為其營養價值高、脂肪含量低的深海魚肉質厚實又沒有骨,是我最愛銀雪魚的原因鮨心烹調得很好,略略在面擦上蜜糖,更加好味喜歡幼嫰的魚肉,配上沙律細適當既魚油香 再把剩餘的沙律醬伴在珍珠米飯內吃,是十分享受的!值得一提既係呢度連白飯也很好吃😋是日
雙十一的午餐,約了友人來到旺角的鮨心

之前上網見呢間野既食物好精緻,於是一試
餐廳好近地鐵站,基本上一出地面,就到!

一坐底就留意佢既筷子座
係好得意既蟹仔,見到其他台好似係其他款式
講番餐飯!為左方便,我們一人揀了一個lunch set!
價錢由88到268不等

除了主食外,佢既配菜真係好

有沙律、湯、蒸蛋、 牛舌
面鼓湯
面豉湯:
非一般的面豉湯
裏面有秋葵、切條的腐皮、羅卜絲
好豐富既一個湯

最意想不到是有秋葵!
平時不太好面豉湯的我,今天一口氣飲哂
蒸蛋
蒸蛋:
蛋滑不用多說
裏面有蟹柳、菇

材料很足

又一個很滿意既前菜
沙律+牛舌
清新沙律:
沙律清新好味,巧妙地係沙律面加了些甜甜的蓉
意想不到!

牛舌配乾果:
牛舌好淋,而且調味好正!
好好味
主角黎啦

肉質厚實又沒有骨,是我最愛銀雪魚的原因
鮨心烹調得很好,略略在面擦上蜜糖,更加好味

喜歡幼嫰的魚肉,配上沙律細

適當既魚油香
再把剩餘的沙律醬伴在珍珠米飯內吃,是十分享受的!
值得一提既係呢度連白飯也很好吃😋是日本米
雖然價錢偏貴,但個人認為性價比高

定食既前菜就有3款,仲有豐富既面豉湯

值得一試