2023-10-16 123 瀏覽
為咗慶祝考車牌筆試及格,今日去食好嘢!🤣 今次黎到銅鑼灣登龍街嘅日式餐廳,裝修非常日系,從外面經過已經覺得非常吸睛,內部裝修更係舒服又美觀,更設有和室座位我地當然係食呢度最出名嘅壽喜燒啦,太多款靚牛肉唔知點揀好,所以我地選擇2人set,咁就可以試曬啦~~💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️壽喜燒御膳 二人前 $398【前菜】季節小鉢 濆物二點 茶碗蒸二人餐價格實惠而且內容豐富,兩款前菜以及充滿海鮮風味的茶碗蒸為午餐提供一個開胃嘅開始~🤤【壽喜燒鍋】日本黑毛和牛稀少部位-大三角 或 牛青椒澳洲純和牛美國極黑和牛美國肉眼壽喜燒鍋十分豐富,香甜湯底內有多種菜、洋蔥、金菇、大菇、豆腐、芋絲等配料。四種極級牛肉搭配優質的日本米白飯,為美味的壽喜燒增添了豐富的口感和飽足感。特別一提豆腐同我喺嵐山食到嘅好似,都係極重豆香味!✨【飲品及甜品】味增湯自選飲品北海道牛乳奶凍味增湯的配料十分多元而美味,自選飲品我們挑選了檸檬茶,新鮮紅茶配上檸檬片,美味解膩。最後以超香滑北海道牛乳奶凍為此豐盛而美味的日本料理饗宴結尾😆🥛

壽喜燒御膳 二人前 $398
【前菜】