2012-06-26 262 瀏覽
26th June, 2012 見到依間評分唔錯, 又經過鰂魚涌於是同朋友去食個lunch地點上都幾近太古坊, 但可能因為係街市附近所以比教少人行過去, 12:20 一去到就已經有位, 收銀店員一見到有人係出面就好有禮貌問幾多位因為lunch 時間, 都要同其他人share 台坐, 入面環境都算舒服乾淨因為第一次入去食, 見到有個2人餐$78 幾抵咁, 有上海湯包, 蒸素菜餃 同大滷拉麵, 再送兩杯山渣茶 (但點餐時店員話可以免費轉豆漿都得)等左陣我諗大慨2,3 分鐘大滷拉麵 同我地叫既豆漿同山渣茶就黎左一黎到已經有陣好香既麻油味上面相片係我地忍唔住食左一每人一碗後既情況, d料都好多, 拉麵好滑幾有咬勁, 個湯幾清幾好飲, 食哂d麵d湯汁都比我當湯入埋, 我朋友話個湯似碗仔翅既湯?!當食到一半度 上海湯包同 蒸素菜餃都一齊黎豆漿就都飲到有豆味 (本人鐘意有d豆味既豆漿) 夠凍甜味岩岩好山渣茶就真係有d淡, 好似溝水咁, 同埋好似唔夠凍蒸素菜餃 幾得意, 咬落去幾軟, 食到有波菜味咁上海湯包聽講係招牌黎, 的確幾好味, 皮都幾通透, 可能因為夠新鮮夾起佢果陣都冇話會穿左流走哂d肉汁
26th June, 2012

見到依間評分唔錯, 又經過鰂魚涌於是同朋友去食個lunch

大滷拉麵
一黎到已經有陣好香既麻油味

當食到一半度 上海湯包同 蒸素菜餃都一齊黎

山渣茶就真係有d淡, 好似溝水咁, 同埋好似唔夠凍
蒸素菜餃
蒸素菜餃 幾得意, 咬落去幾軟, 食到有波菜味咁
上海湯包

但咬落去冇想像中咁多肉汁, 整體黎講都算好食
題外話/補充資料: 提外話, 係果頭工作係度食lunch 都唔錯, 我見有幾多種類客飯選擇, 都係$32
2012-06-26
大滷拉麵