2018-03-12
前排同friend夜晚經過呢間拉麵店已經好想試,可惜大排長龍!所以今次特登揀咗中午啱啱開嘅時間黎,趁少人啲嘅時候試下!呢間餐廳好特別,沾麵只會係午市提供,而夜晚佢就會變身成為拉麵店!魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵一上枱嘅時候已經覺得湯底好吸引!湯底好足料,除咗有大量海蝦之外,仲有蘆筍、叉燒、洋蔥等等嘅材料,食落嘅時候味道濃郁!好食!而麵身方面,面嘅質地幾彈牙,口感唔錯!配上檸檬汁再加湯底,味道出奇地夾!因為我好鍾意食溏心蛋,所以額外加左一隻!呢度嘅溏心蛋整得唔錯,流心嘅蛋黃配上少少湯,一齊食味道好正!落單嘅時候已經見到Menu上面寫住呢間餐廳嘅拉麵份量比一般餐廳多1.5倍,開頭冇乜點為意,食落先發現原來份量真係幾多!好扺食🤣🤣而去後尾嘅時候湯底開始冇咁熱,所以我哋亦都有叫侍應加熱石,始終自己比較鍾意湯底熱熱咁樣食!呢個沾麵幾唔錯!有機會都想試吓夜晚嚟食下佢嘅拉麵啊!
魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵
呢個沾麵幾唔錯!有機會都想試吓夜晚嚟食下佢嘅拉麵啊!