2017-07-28 515 瀏覽
見到酒鍋有好多好評,今日就安排嚟食個午餐探探路。環境果然寬敞舒適,我們兩位被安排坐於一張可坐六人卡座🤗見其他客人在吃火鍋,但因不太餓便看看午市醒晨精選套餐是否啱食。 其實選擇頗多,只需選定主食便附上前菜、小食、甜品及飲品。嚟酒鍋當然想試試火鍋,所以點咗「黑豚春卷酸辣鍋」試吓。先上細細碟中華沙律、每位一隻小籠飽及迷你冬瓜湯,飲品揀凍竹蔗水。味道全部合格只係小籠飽嘅皮不夠薄。接著上一人火鍋,比想像中大。但只見酸菜同香料舖滿整個鍋,有啲嚇人😅 原來內𥚃都有好多料。首先,湯底唔太辣(有少少似南記小鍋米線), 但這個鍋更惹味但又唔會過份濃味👍🏼 豚肉食極唔完而春卷亦好有口感。配料還有貢丸,魚蛋、墨汁腸、冬菇同響鈴,大滿足🤗選火鍋還可以跟白飯或粉絲,唔駛驚唔夠飽。奶凍甜品 - 鮮奶味香濃,只嫌佢太細杯😂
見到酒鍋有好多好評,今日就安排嚟食個午餐探探路。

環境果然寬敞舒適,我們兩位被安排坐於一張可坐六人卡座🤗

嚟酒鍋當然想試試火鍋,所以點咗「黑豚春卷酸辣鍋」試吓。

火鍋還可以跟白飯或粉絲,唔駛驚唔夠飽。

奶凍甜品 - 鮮奶味香濃,只嫌佢太細杯😂
2017-07-22