2021-01-25 73 瀏覽
午市套餐抵食!魚生新鮮有水準🍣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷三文魚蟹籽丼 $78魚生份量同飯一比一,三文魚丼足足係有7片咁多,捲成花之戀咁嘅樣,相機食先🌹 三文魚油份還好,勝在食落去有魚味,入口質感軟滑~中間係一大堆蟹籽,每啖都食到滿滿蟹籽!飯係已經調好味嘅醋飯,唔需要加太多鼓油wasabi都食到!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▶滑蛋吉列豬扒丼 $58滑蛋吉列豬都唔錯,吉列豬扒好大份,啖啖肉~滑蛋炒得幾靚,好重味醂味,食耐咗會覺得偏鹹。飯面加咗好多木魚碎都好好餸飯🍚午餐配沙律同飲品,呢個價位幾抵食!我去個日冇今人勁靜呀慘🌝附近的人平日lunch都可以嚟平平地食個日本嘢!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷油甘魚壽司 $48▶海膽壽司 $88▷火炙帆立貝 $52▶蟹膏蟹肉壽司 $52▷北寄貝壽司 $24壽司之中,海膽有啲驚喜,非常重味同埋唔腥,入口creamy☺️ 帆立貝本身鮮甜,加埋沙律醬燒正!火灸後更加香甜😙我覺得油甘魚魚味ok但唔夠肥美。如果舊飯size再細啲就差唔多,依家油甘魚同飯一樣多,搞到最尾幾啖仲咬緊啲飯😬蟹膏蟹肉入口係強烈而濃郁嘅膏味,而北寄貝就有清淡嘅甜味~總括我覺得
午市套餐抵食!魚生新鮮有水準🍣

▷三文魚蟹籽丼 $78

三文魚油份還好,勝在食落去有魚味,入口質感軟滑~

▶滑蛋吉列豬扒丼 $58

滑蛋吉列豬都唔錯,吉列豬扒好大份,啖啖肉~

午餐配沙律同飲品,呢個價位幾抵食!我去個日冇今人勁靜呀慘🌝

附近的人平日lunch都可以嚟平平地食個日本嘢!

▷油甘魚壽司 $48
▶海膽壽司 $88
▷火炙帆立貝 $52
▶蟹膏蟹肉壽司 $52
▷北寄貝壽司 $24

我覺得油甘魚魚味ok但唔夠肥美。

蟹膏蟹肉入口係強烈而濃郁嘅膏味,而北寄貝就有清淡嘅甜味~

總括我覺得壽司都幾有水準can try try!

@nihon.ryori.restaurant

日本野