2023-03-17 26 瀏覽
🎋盛 ~ 合共十道菜色,師傅詳細講解,展現鐵板燒職人工架,好開心嘅體驗!🔸黑松露帶子半隻手掌咁大粒嘅帶子,非常鮮甜,稍稍用牛油香煎已經十分美味。先食無松露醬嘅帶子,食鮮味原味,彈牙口感;再食配有黑松露醬的,少少鹹嘅松露醬更提升了帶子嘅鮮甜,帶出另一風味。🔹鵝肝多士我真係好鍾意食鵝肝🤤外層煎到薄脆,鵝肝入口即溶,一咬油香係口腔內超回甘!慢慢食配啖茶,好幸福哦~🔸白金鯛用半煎炸,令外層魚鄰香脆,絕對係外層超crispy,金鯛魚肉超香滑!高湯加上洋蔥,蘆筍,煮成日式洋蔥湯,食完鵝肝多士先飲湯,仲可以減少鵝肝嘅油膩感,清新口腔,再食下一道菜。🔹日本黑豚肉薄燒蔥,蒜,洋蔥粒先煮到超香脆備用,鹿兒島黑豚肉新鮮調味,稍稍一煎,放入脆口蔥,蒜,洋蔥粒卷起。薄片豬腩肉,香煎後油膩更細膩,肉卷放入口先脆,後油香加葱蒜香,令人回味十足。配上洋蔥汁或特色自家製燒汁 ,解膩更開胃。🔸櫻花蝦蛋炒飯使用蛋黃炒飯, 配上櫻花蝦,蔥,蒜,洋蔥,菜心粒,蘿蔔粒,炒飯層次分明。欣賞師傅將蛋黃,蛋白分開炒,蛋黃令飯粒更香,蛋白就令每啖飯都更有口感。最後加上濃邊流心日本蛋,蛋香美味滿分。🔹漬物· 麵豉湯餐廳自家製嘅漬物,小青瓜
盛•一人前鐵板燒

日本黑豚肉薄片

🔸櫻花蝦蛋炒飯
櫻花蝦炒飯

🔹漬物· 麵豉湯
餐廳自家製嘅漬物,小青瓜,蘿蔔絲都酸甜爽脆,非常解膩,令人食唔停口。
漬物·麵豉湯

🔸炒野菜
師傅根據我嘅喜好,少油少鹽炒,味道冇咁濃,食到蔬菜嘅爽甜。
炒野菜

🔹甜品
牛油,肉桂焦糖多士,甜甜的勁香脆,食場清新柚子雪葩,超滿足。
柚子雪葩•肉桂焦糖多士
沙律