今朝同屋企人黎富聲飲茶. 未到11點到達, 係全場第一檯客人. 點心紙上選擇唔算少, 而且價錢都唔算貴. 叫左幾樣大路點心, 如粥, 山竹牛肉等, 再加酒樓招牌- 酥皮叉燒餐包以及部長推介o既脆皮西米布甸卷. 叫左野食, 等左20分鐘, d大路點心先至開始陸陸續續送黎, 水準okay. 但係食晒d野, 都未見今日主角, 兩個招牌貨. 催左一陣, 再過15分鐘, 終於見到店員送上鎮店叉燒包. 急不及待一口咬落去, 好好味呀! 酥皮係帶甜o既北海道包脆皮, 裡面o既叉燒餡熱辣辣, 鹹甜適中, 真係超正! 不枉我等佢一個鐘. (好彩今日係悠閒周日, 可以慢慢等) 好快解決左碟包包, 又再等待脆皮西米布甸卷. 等呀等, 再等左15分鐘, 又催左幾次先有得食. 呢個就中規中矩, 用威化紙包住西米布甸炸脆, 布甸無乜味, 不過幾有創意.總括黎講, 食物味道係有質素, 但廚房手腳太慢.
總括黎講, 食物味道係有質素, 但廚房手腳太慢.