2019-03-19
我經常出沒於尖沙咀。有街行,有野食,早前,我地去試左間食壽司嘅,感覺良好!坐得舒服,食物有質素。活鮑魚:爽口彈牙,有鮮甜味凡立貝:鮮甜肥美,新鮮肉質唔散開鰻魚:暖暖地,好厚身,加埋個汁好惹味火炙左口魚邊:五大最愛吃壽司之一,火炙嘅香焦味加埋左口魚邊嘅肥魚油,恰到好處穴子:好長呀!好似成條魚喺度咁。同鰻魚質地唔同,比較淋,配埋個汁都好味平成卷:睇個名唔知係咩?諗住試下。上面有魚籽同海膽,鮮甜,一咬就爆汁,好爽呀!仲有啲吞拿魚。成舊擺入口,好滿足燒明太子雞翼:釀左明太子喺雞翼入面,飽滿,好有口感,雞翼皮脆脆地,幾香口炸雞件:炸粉唔算厚,雞肉嫩,多汁鰻魚飯:由於好喜歡食鰻魚,試左個鰻魚壽司,見佢幾厚又好味,忍唔住要叫個鰻魚飯食。一大塊厚片鰻魚。好正呀!最欣賞係壽司飯唔會好大舊,壽司入面已有wasabi ,幾細心。全程用平板電腦落單,好方便,又可以睇返點左咩。
活鮑魚:爽口彈牙,有鮮甜味
凡立貝:鮮甜肥美,新鮮肉質唔散開
鰻魚:暖暖地,好厚身,加埋個汁好惹味
炸雞件:炸粉唔算厚,雞肉嫩,多汁