2021-04-03 83 瀏覽
原來青衣城入邊都有唔少野好嘢食,今日試咗炑八,我哋都係睇到出邊既廣告先決定食呢一間。原來佢最近推出左兩個新嘅套餐,咁我哋今日就試咗個慶州勝利豚套餐。原來個套餐都好多嘢食,首先要有啲芝士粟米同泡菜蛋,呢啲都係任食嘅。我尤其鍾意食芝士粟米。另外仲要上埋啲前菜、生菜比我哋包住啲肉黎食。餐廳好快就一次過成版肉咁上黎,分別有韓牛前胸肉、醬油牛小排、薄切牛舌、慶州豬梅肉、韓風魷魚同埋熟食辣炒年糕。今日啲肉入邊每款都有唔同嘅特色。我自己就特別鍾意嗰韓牛前胸肉、薄切牛舌同埋個豬梅肉啦。首先個薄切牛舌放入去燒一燒就搞掂,成個牛舌都充滿牛香,而且口感爽脆👍至於呢度嘅豬梅肉更加韓國方面嘅認證,證明佢係韓國慶南北道入口。質素方面唔使問梗係好唔錯啦,燒完之後啲加啲蒜片同埋生菜一齊食可以平衡返個油膩感👍至於個熟食辣炒年糕方面就唔錯,水準之上。醬汁方面就唔會得個咸字,而係既辣又香同埋口感Q彈10分煙韌!總括而言d肉嘅份量係非常之足夠兩個人食,加埋個年糕其實三個人食都ok最後想提一提大家,成個青衣城入邊嘅商場冷氣都好凍,去食嘢記得帶多件衫着。😂