2005-11-09
平時同男朋友出街多數都係食佢最愛既中餐,今日由我渣主意,選擇左意粉屋,睇完餐牌,睇來睇去最終都order 咗個匯豐秋意餐~1) 意式什菜湯x 2客: 味道同普通羅未湯無咩分別,只不過有三隻蝴蝶粉加入去2) 黑椒蜜汁雞翼8隻: 黑椒味唔太重,而個汁底就1甜甜地,好食,唔錯3) 帶子三文魚炒飯: 白色既帶子、粉橙色既三文魚、青豆、黃色既炒飯,色彩鮮艷,睇落已經好吸引。可能因為用煙三文魚既關係,我覺得味道較重,好似有D蓋過晒其他材料既味(我當初以為係鮮三文魚)4) 白汁香腸煙肉蘑菇意粉: SO FAR SO GOOD, 意粉果然爽口5) 可樂兩個食好夠飽,個餐原本要$316,而家用匯豐信用卡就$168,但係加一就按照番原價(即加咗 $31.6)但係服務呢唔得,D待應好似望唔到我地甘,我有諗過當時係咪我地隱形左呢?
5) 可樂