2010-07-27 24 瀏覽
1) 原先以為佢係味皇分店 (啫係炸魚皮出名嗰間呢),點知入到去先知道佢呢間個名上面加左 “超級” 2個字,唔知係唔係係唔係同1間既呢?2) 侍應︰本身坐係靠門口既4人枱,跟住問我地坐入去冷氣會涼D,咁咪入去囉!點知入到中途跟住又話無位,又唔帶返我出去坐,個位仲差d比人地坐左添!3) 餐具攞到來就咁方係個枱面上,無用紙巾墊住囉!用枱布抹完枱唔等於張枱係乾淨ga!:mad4) 高級侍應︰我要求高級侍應一杯水,等左陣見仲未有,咁咪諗住見到個高級侍應再問問啦,跟住見到佢行過,正想問之際佢就一路行一路講︰得得得攞緊ga la,話曬都新開張,d伙計service點解可以咁差ga。5) 海南雞飯︰一句講曬未食過海南雞飯d雞會咁韌&難o趙,差不多係要成o舊咁吞落肚囉。6) 海南雞飯廚房︰頭先講左我最終坐係靠門口位,去過就知道會睇到雞南雞飯個出菜位啦,而大家都知佢地係用手切d雞/執食材,佢地其中一隻手會帶手套既!聽落無問題呀,點知我見到入面其中一個人“申”完鼻涕無洗手就帶返嗰1隻手套繼續做野!超級恐怖,勁反胃,雖然我知道出街食野要預左,但都唔好比我/客人見到先呀!7) 點左個咖哩飯,我2個人一齊食完個

7) 點左個咖哩飯,我2個人一齊食完個海南雞,個咖哩飯都仲未出,d侍應及高級侍應企係道係咁同收銀吹水都唔跟吓d單齊曬未!個咖喱飯仲要無乜汁囉,之後叫佢比多少少汁我地,但個汁又同個飯既咖哩汁唔同,味道無咁好囉!

2010-07-18