餐廳: 活一鮮
資訊:

2020-01-10 557 瀏覽
經朋友介紹就黎左北角潮聖一下活一鮮,佢極力推薦呢間餐廳,表示好欣賞佢地既刺身同小菜,所以見有時間一定要慕名而來!餐廳既座位唔算好多,但都有吧枱坐,不過就得幾個位,如果想同朋友坐得close啲傾下密計,吧枱係一個好選擇!見到餐牌上面既野食都有好多,今次就揀左佢地既芒果三文魚天婦羅卷,厚燒玉子,苦瓜炒雞肉同特上活一鮮丼。第一樣上既菜係特上活一鮮丼,賣相相當唔錯!刺身鋪滿成個面,可見真係好料,份量好多,平時食開嘅刺身呢個丼都有,每樣都有小小,岩我呢啲乜都想食既人😂而且佢地啲刺身都好肥美,仲要係厚切,連海膽都有,無得輸,食完一啲都唔會覺得洩底,回哂本!另外叫左個芒果三文魚天婦羅卷,呢個卷好特別,食到一種外脆內軟既感覺,脆卜卜既外皮再既配裡面既芒果同三文魚,成個口感都好fresh!芒果唔會好酸,配埋啲醬同三文魚原來可以好夾,食完一舊想食多舊!再黎既係厚燒玉子,果然真係好厚身,而且係金黃色嘅外表,同平時食過既玉子燒有些小唔一樣,除左面頭刻住餐廳個名之外,裡面仲落左啲蔥調,好香!最後係苦瓜炒雞肉,本身鍾意食苦瓜嘅緣故,覺得呢個菜好出色,炒到啲瓜同雞肉都好入味!食左咁多濟胃既野,再食下苦瓜都係一個唔錯

最後係苦瓜炒雞肉,本身鍾意食苦瓜嘅緣故,覺得呢個菜好出色,炒到啲瓜同雞肉都好入味!食左咁多濟胃既野,再食下苦瓜都係一個唔錯既配搭😂