2023-09-12
經開北角呢邊,順便到處行下睇下有咩食,見到有一間叫Harbourview Grill,心諗唔通真係有Harbourview?於是就簡左呢間🤣入到去先發覺原來係主打美國風味料理的餐廳,而且Menu上的菜式也挺吸引🤤Lamk Rack經典的美式烤羊排!!!羊排保留了肉質的嫩滑,一口咬下去能感覺到羊肉的鮮美✨Chicken Fajitas比較特別的一道墨西哥,雞肉烹調得微焦,之後將雞肉和蔬菜捲在軟烤餅中,配上醬汁,瞬間變成了墨西哥捲餅🤣Margherita Pizza番茄、香濃的芝士和香脆的餅底組合在一起,雖然是薄批,但是仍然能夠做到脆皮的效果😉Lava Cake心太軟外層烘烤得金黃,內裡的朱古力餡料溫熱流心,一口咬下去,朱古力如熔岩般慢慢流出,呢個值得比個Like👍🏻Apple Crumble食落去就好似蘋果批咁,每一口都能感受到蘋果酸酸的感覺,加上雪糕之後酸中帶甜🤩Fresh Coconut優惠價$88有兩個,椰青口感清甜,有一種自然的椰香,帶來一種清新的感覺。好味指數:9/10性價比指數:9/10餐廳名稱:Harbourview Grill餐廳地址:北角渣華道123號北角匯二期1樓10
於是就簡左呢間🤣
Lamk Rack