2021-02-06 342 瀏覽
今日難得到北角,依度真係好多特色小店,其中一間係我最愛既拉麵店,就係”金鶴拉麵店”,佢地既拉麵真係好有水準。套餐好抵食$128起,仲有5款拉麵揀,包埋小食飲品,仲可以加錢食其他款拉麵。牆身仲有一幅好靚既畫,令成個環境upgrade晒。佢地d麵即叫即煮,如果叫外賣既話,d麵會再幫你過一過冷河,保持麵質既質感。今次叫左佢地既招牌“金鶴雞白湯拉麵”,我問佢點解d湯白色,佢地話d湯係好多隻雞拗出黎既精華。所以好甜,料個份量都好足。燒黑豚肉串:燒得好有心機,剛剛好,唔會好韌,好濃豬肉味,肥瘦適中,必食。明太子雞翼:入面塞滿晒明太子,好飽滿,外皮燒得好香脆,入面充滿晒肉汁。依家疫情下,冇晒堂食,只可以外賣,仲做緊正餐牌8折優惠,真係超級抵食。佢地仲有儲分制,多食多送,密密食說密密送。臨走時見到佢地大大個宣傳牌賣鰻魚定食,應該都係佢地主打,下次一定要試埋。另外有樣野一定要提,就係店員個服務態度,超級好,好細心,餐牌上既食物都好用心介紹,由於佢地既食物都係即叫即做,係等既期間,佢仲問我要唔要飲佢地既麥茶。真係好貼心。

牆身仲有一幅好靚既畫,令成個環境upgrade晒。

佢地仲有儲分制,多食多送,密密食說密密送。

2021-02-03