2020-09-24 77 瀏覽
前幾日見到網上介紹北角有間新嘅foodcourt,嚟到之後發現同想像中真係差唔多,係好有中東嘅感覺,但係成個food court嘅環境俾我想中細,餐廳嘅選擇都唔算好多,勝在種類OK!我就試咗呢一間最近門口嘅餐廳,嗰日大概八點到,啲餐廳啲嘢都就嚟賣晒,睇黎好多人覺得好好食🤩自己就嗌左一碗喇沙湯麵,上面啲海鮮超級豐富有青口、豆卜、蝦、冬菇等等,仲有芽菜同半熟蛋,成個賣相勁豐富,個喇沙湯底比較淡,適合一啲冇咁鍾意食重口味嘅人,而佢啲蝦都俾得幾多,一碗有成三四隻咁多,肉質好彈牙!而我仲嗌多咗一個鬼馬釀油條,即係油炸鬼下面配一啲魚肉,喺香港真係第一次食,但係都冇諗過咁好食喎!唔會好油,而且味道適中。最後我同朋友各自嗌左一杯青檸梳打同埋紅毛榴橽特飲。

最後我同朋友各自嗌左一杯青檸梳打同埋紅毛榴橽特飲。