2019-01-30 43 瀏覽
香港不嬲都唔少越南餐廳 大致上都係食pho嗰d 基本上食唔出咩分別 今次好random咁試咗呢間Fuhn 反而又有d特別喎 睇餐廳貼出嚟嘅專訪介紹 店主係北美回流 所以呢間舖係賣佢係北美會食到嗰種口味嘅越式湯粉😂 明嘅 好多菜式都係 反而有時道地正宗嘅嘢都未必及港式風味咁啱我心水😂餐廳既格局唔算好有特色 不過都企理同光猛既 重點都係擺返係食物啦😛我地首先叫左一個特色雞絲湯河 通常人地都會食生牛河嗰d (影相都靚d🤣) 我地就偏偏試下雞 睇下係咪都咁掂 食落又幾好wo 一黎大大碗 regular已經夠兩個人share 隔離一枱外國客人都好amazed碗regular咁大碗 相當抵食🤣 二黎好足料 有雞絲 鵪鶉蛋同雞肉丸 我地仲額外加左扎肉同牛坑腩(始終都要有牛🤓) 樣樣餸我都鍾意又夾 大滿足!然後就係我成日都會嗌嘅軟殻蟹米紙卷 軟殻蟹炸得好脆 米紙卷個皮夠哂薄 加埋個醬 nomnomnom😋餐廳做緊優惠 加$20就有4隻雞翼/$10 4隻春卷 我地要咗4隻牛油雞翼 雞翼炸得好香脆 但入面啲肉又唔會太乾 $5一隻實在太抵了😍兩個人各自叫左一杯飲品 白桃沙冰 甜甜嘅白桃味道配埋思樂冰嘅口感

兩個人各自叫左一杯飲品 白桃沙冰 甜甜嘅白桃味道配埋思樂冰嘅口感 又甜又爽 牛油果奶昔有淡淡既牛油果同奶香 口感幾rich 味道又唔會太甜👍🏻

埋單大概$300到 幾抵丫