2017-09-12 3028 瀏覽
是日替友人慶生 一行四人食晚飯 年年都半磅蛋糕?食到悶嘍 今年黎搞搞新意思 齊齊扮清糕初體驗尖沙咀分店就在好時沙嗲那商場 算是易找也近尖東站的 到店才知道想試的菠蘿油、西多士等口味是要預早幾天訂購的好啦 在現有的尋找美味~~在買5送1的誘惑下 決定買咁多款(但紙盒卡不住蛋糕,引致少量地震,詳情後文再述)芝麻糊扮清糕 新口味 港式奶茶扮清糕 大家最愛這款 奶茶香醇 Cream夠滑好立克扮清糕 OK 有點太甜咸檸七扮清糕 賣相可愛 但也嫌偏甜凍檸茶扮清糕 都係賣相可愛之選 但覺得上面的糖霜有點不搭 但就影相功能 OK既總體黎講,每件都在各有特色,可以試試。但係唔肯定係d cake整細左 定個紙盒訂大左 個紙盒既位係卡唔住蛋糕的 我地用手小心托底 但離不了店面幾步 已經有數個倒塌前往晚飯地店時 尖沙咀人多 再踫撞兩下 感到很心痛例如缺角的港式奶茶 幸好用啲紙卡都遮到 (見下圖) 所以諸君欲試 一定要小心小心小心拎啊(很重要所以說3次)

好啦 在現有的尋找美味~~
在買5送1的誘惑下 決定買咁多款

(但紙盒卡不住蛋糕,引致少量地震,詳情後文再述

芝麻糊扮清糕
芝麻糊扮清糕 新口味