2023-02-15
辣得棧,位於黃埔,非常方便既地點,裝修雅致,走時尚風格,卡位超大超舒服😌主打高質食材邊爐,手切牛、活海鮮、特色火鍋料、手工餃/滑等,見到都想食🪄當然,叫得做辣得棧,麻辣鍋當然推介🌶鴛鴦鍋,辣得棧重慶麻辣鍋x芫荽皮蛋湯,個麻辣鍋好香,望落唔算好油,而芫荽個邊就超驚人,你睇下相🤣爆多芫荽,芫荽控一定滿意😆先食麻辣湯好朋友,風琴豆腐,完全麻辣燙感覺👍🏻個麻辣好麻好香,開頭一食好辣,但好快辣完唔會lar喉又唔會咳,驚喜💗有少少台灣麻辣既感覺,正,繼續食,堅果墨魚滑冬甩,幾有創意,賣相靚,滑既口感有啲有咬口既堅果係入面幾得意😗新鮮牛頸脊(細),用左仙氣盤裝感覺矜貴左(係咪描述得好好呢🤣)🧝🏻♀️ 頸脊仲要係鮮牛,就係食佢既口感同牛味,都唔錯🤗而依個麻辣鍋唔會好辣,夾牛肉都唔會搶味🫶🏻花膠鮮蝦雲吞,又係手工野,雲吞皮滑,大粒蝦同花膠真材實料,正😄仲有我都未食過既黃門鱔丸,望落普通丸,但一食係超超超濃海鮮味😎唔食得腥既要小心,鍾意食魚同鱔既會覺得好爽🎉成餐邊爐整體確實高質,最深刻都係啲創意手工野同埋個麻辣湯底,值得返啅🙊啤酒仲有折,食得夠爽😇
辣得棧重慶麻辣鍋x芫荽皮蛋湯
辣得棧重慶麻辣鍋x風琴豆腐
堅果墨魚滑冬甩、花膠鮮蝦雲吞
堅果墨魚滑冬甩
花膠鮮蝦雲吞