滿3人就可以198獲得象拔蚌刺身,我地4人可以299龍蝦刺身的,但是最後選擇了象拔蚌,超級新鮮👍選擇了雞煲底,4個人人均3.400左右~睡蟹好大隻又多肉,手切牛肉都是在香港食的最新鮮的一間,下次再來😬試試牛乳底
象拔蚌刺身
象拔蚌刺身
鮑魚,雞煲
手切牛肉
法國睡蟹
2023-05-11 25 瀏覽
係附近返工成日見到呢間海鮮火鍋想試,一於就趁朋友生日同佢慶祝食呢間座位好闊落坐得舒服一入座每枱都會放上一set調味料,種類都好齊足✨豪華海鮮二人套餐 $628湯底揀咗鴛鴦鍋,岩哂我唔食辣但朋友好鍾意食辣,一人一鍋的慨念😂- 辣得棧重慶麻辣鍋(中辣)朋友形容好入味,中辣剛好唔會辣到後段食唔到又不至於唔夠辣味要再點醬- 雲南野菌鍋我就揀了比較清淡的湯底,因打算可以食多啲海鮮既鮮味,願本以為湯底會冇咩味,但驚喜的是好似飲緊野菌湯咁,好香菇味,湯底都好足料,飲咗幾碗😂🦀🦞🦐重頭戲來了,套餐用拼盤方式上,勁igable,打卡岩哂😍唔好以為望落每樣好少咁,但二人分量剛好夠哂飽重點推介✨✨🦞開邊青龍有成隻手掌咁大!肉質超鮮甜冇海水味配搭野菌湯底perfect!🐚大元貝呢到用料真係一d都唔手軟,大大粒元貝,除咗鮮甜唔知可以點形容😆🐠鮮鮑魚都係有半隻手掌咁大,唔需要點醬已經好鮮味,唔會好似橡筋咁咬唔開,相反好爽口彈牙😋另外單點了黃金炸魚皮 $68邪惡的代表🤭打邊爐必備小食,勁香口又滿佈均勻的蛋黃碎在魚皮面,一舊接一舊停不了口💰💰晚餐人均消費 $500

座位好闊落坐得舒服

一入座每枱都會放上一set調味料,種類都好齊足

✨豪華海鮮二人套餐 $628
- 辣得棧重慶麻辣鍋(中辣)
- 雲南野菌鍋

唔好以為望落每樣好少咁,但二人分量剛好夠哂飽

重點推介✨✨

🦞開邊青龍

🐚大元貝

🐠鮮鮑魚

另外單點了黃金炸魚皮 $68

💰💰晚餐人均消費 $500

2023-05-06 24 瀏覽
前幾日係黃埔做完嘢,唔想周圍走,所以就係附搵食啦!見好耐都冇打過邊爐,我哋好快就決定咗個晚食乜啦!Hahahahaha…😁坐低後我哋好快揀咗個精選二人火鍋套餐,入面包括海鮮及其他火鍋配料,仲可以用半價挑選火鍋湯底!😍😍😍我哋揀咗個鴛鴦鍋,一邊係麻辣另一邊係雜菌湯底,而個火鍋拼盤一上枱真係非常之吸睛,有鮑魚、蝦、蟹、蜆、多款手打丸、牛胸爽、黑毛豬腩肉、美國梅肉片等等,真係非常之豐富!我個人特別鍾意牛胸爽,食落非常之爽口,仲有啲海鮮都好新鮮同肥美!呢個份量已經夠兩個女仔食得飽飽的,又唔會太滯,份量啱啱好,滿足!🥰😍留意到呢一度有啲卡位仲有埋電視的,啱晒追開劇嘅人,既可以享受外出用膳唔洗煮同洗嘢,仲可以一邊享受美食同一邊睇電視!正呀!😝😝😝

2023-05-05 250 瀏覽
辣得棧海鮮火鍋專門店 (紅磡)紅磡紅磡南道紅磡灣中心地下20號舖今次同屋企人試吓呢間新開嘅海鮮火鍋店😋新張期間都有幾多優惠😗呢到好啱一大班人食~雖然間店唔算好大~但係坐得幾舒服1. 鴛鴦鍋 ($59)😍😍好抵呀~$59試哂兩個湯底,我叫左雲南野菌鍋+辣得棧重慶麻辣鍋BB辣🌶️首先,雲南野菌鍋湯底唔太重味精😍湯底入邊有好多材料,包括竹笙、茶樹菇、金針菇等等😍😍而且仲有幾舊豬手,真係好足料~非常養生😌另外麻辣湯底方面~ 食落微微辣,但就好香😗個人比較鍾意野菌鍋多啲💥評分:9/102. 象拔蚌刺身 ($198)😍😍必叫!超級驚喜~象拔蚌個擺盤好吸引🤤食落仲好新鮮~好脆😗第一次試埋佢嘅內臟~一樣鮮味十足💥評分:9/103.辣得棧牛黃拼盤 ($468)拼盤就包咗四款牛🤤都幾新鮮,😋分別有和牛頸脊、安格斯牛肉、牛胸爽同吊龍😗個人最中意食安格斯牛肉❤️比較嫩滑之餘牛肉味好濃~其他嘅比較爽口💥評分:8/104.花膠鮮蝦滑 ($88)😍😍蝦滑用咗好多蝦🦐啖啖蝦肉~非常爽口❤️而且份量係我見過最多嘅😋💥評分:8.5/10💥總性價比:8.5/10👍🏻而家新開張有好多優惠,性價比都幾高🥰而且食物到幾新鮮👍🏻
辣得棧海鮮火鍋專門店 (紅磡)
紅磡紅磡南道紅磡灣中心地下20號舖

1. 鴛鴦鍋 ($59)

💥評分:9/10

2. 象拔蚌刺身 ($198)

💥評分:9/10

3.辣得棧牛黃拼盤 ($468)
拼盤就包咗四款牛🤤都幾新鮮,

💥評分:8/10

4.花膠鮮蝦滑 ($88)

💥評分:8.5/10

💥總性價比:8.5/10
  • 象拔蚌刺身
2023-05-02 71 瀏覽
以家有左黃埔站真係好方便,今日去左朋友介紹的「辣得棧海鮮火鍋專門店 」打邊爐,餐廳位於紅磡紅磡南道紅磡灣中心地下20號舖,由黃埔站B出口,步行至6分鐘左右到達,非常方便。一進入餐廳,已經見到有個大個魚缸,養住D生猛游水海鮮,可見食材非常新鮮。平時打邊爐都係任食或者單點,以到餐廳有3款套餐可以選擇,岩晒選擇困難症既我地。湯底半價供應好抵食湯底有成13款選擇,我地點了美人花膠雞鍋($119)湯底配料十足,有成半隻雞,入面有好多花膠,花膠好淋又大塊,有滿滿的骨膠原,未打邊爐前可以先飲湯,湯底好鮮甜,成個湯充滿雞同花膠的精華。之後侍應會幫忙剪開隻雞,雞肉好嫩滑入味。自選優惠套餐($468)娃娃菜鮮滑腐皮美國雪花梅肉片梅肉片厚薄適中,肉質軟嫩。黑松露墨魚丸墨魚丸食到粒粒墨魚,爽口彈牙,濃濃的黑松露香氣。花膠鮮蝦丸鮮蝦丸加入了花膠,相當足料又有鮮蝦味。原條沙巴龍躉睇落好大條,肉質嫩滑、又不會太多骨,鮮味十足我地以優惠價單點頂級安格斯手切牛肉($298)安格斯牛肉呈大理石紋,油花分佈均匀,油脂豐富,肉質鮮嫩多汁。另外我地亦單點稻庭烏冬($33)、潮汕牛肉丸($63)潮汕牛肉丸一咬開有滿滿肉汁,牛味濃

湯底半價供應好抵食
湯底有成13款選擇,我地點了美人花膠雞鍋($119)

之後侍應會幫忙剪開隻雞,雞肉好嫩滑入味。

自選優惠套餐($468)

娃娃菜
鮮滑腐皮
美國雪花梅肉片
梅肉片厚薄適中,肉質軟嫩。

黑松露墨魚丸
墨魚丸食到粒粒墨魚,爽口彈牙,濃濃的黑松露香氣。

花膠鮮蝦丸
鮮蝦丸加入了花膠,相當足料又有鮮蝦味。

原條沙巴龍躉
睇落好大條,肉質嫩滑、又不會太多骨,鮮味十足

我地以優惠價單點頂級安格斯手切牛肉($298)

另外我地亦單點稻庭烏冬($33)、潮汕牛肉丸($63)
潮汕牛肉丸一咬開有滿滿肉汁,牛味濃郁。

以到份量4個人食已經飽到上心口。
打邊爐係冇分季節嘅,想同朋友可以一路食一路慢慢傾,呢間餐廳就係其中一個好選擇。餐廳位於黃埔站,行幾分鐘就到超級方便。餐廳環境舒適,卡位坐得相當舒服,而佢啲海鮮亦都好生猛,其他食材亦好新鮮。玫瑰薰衣草牛乳鍋 + 辣得棧重慶麻辣鍋(火鍋湯底有半價優惠)呢個玫瑰薰衣草牛乳鍋打卡一流,上面有一個雪冰左嘅牛乳整成一朵玫瑰花好靚❤️牛乳味唔算話好濃郁,但散發住震震嘅玫瑰薰衣草味好特別😍當湯底滾起嘅時候,職員會將入面嘅木瓜切件放返落鍋底度享用,木瓜都好清甜呀👍我哋叫咗小辣嘅麻辣鍋,辣到適中,又唔會好油膩,好惹味👍精選二人火鍋套餐$428火鍋套餐擺盤好靚,有唔同款式可以慢慢試,啱晒選擇困難症嘅我。紅蟹仔/鮮鮑魚/海蝦/大蜆全部海鮮都非常新鮮,值得一讚👍海蝦同鮑魚都鮮甜彈牙,尤其鍾意紅蟹仔啖啖肉好有鮮味,蟹蓋嘅蟹膏都好甜,好味呀😋美國梅肉片同黑毛豬腩片都肥瘦適中,肉質鮮嫩腍滑。牛胸爽係牛胸前肋骨中間嘅軟骨部位,食落爽口、牛味豐富👍手打三寶丸花膠鮮蝦丸:入面有花膠粒夠特別涌菜豬肉丸:好似平時中式嘅涌菜蒸豬肉咁幾得意手打牛肉丸:呢款最好食,牛味重又彈牙萵筍/粟米/冬瓜片/冰豆腐蔬菜新鮮,冰豆腐朔左啲麻辣汁好惹

玫瑰薰衣草牛乳鍋 + 辣得棧重慶麻辣鍋
(火鍋湯底有半價優惠)

精選二人火鍋套餐$428

紅蟹仔/鮮鮑魚/海蝦/大蜆

手打三寶丸
花膠鮮蝦丸:入面有花膠粒夠特別
涌菜豬肉丸:好似平時中式嘅涌菜蒸豬肉咁幾得意
手打牛肉丸:呢款最好食,牛味重又彈牙

萵筍/粟米/冬瓜片/冰豆腐
蔬菜新鮮,冰豆腐朔左啲麻辣汁好惹味👍

象拔蚌刺身$198
刺身都幾鮮甜,口感爽滑有咬口,旁邊嘅象拔蚌膽就要淥佢大概十分鐘先食,口感少少靭幾特別。

檸檬茶$28
檸檬茶好大杯,甜度適中,入面啲冰粒係用檸檬茶整成嘅,所以一路飲一路都仲keep到陣陣嘅檸檬茶味好正❤️

西柚乳酸爆珠梳打$38
杯底有啲韓式西柚,加上甜甜地嘅爆珠,口感豐富,酸酸甜甜,好飲❤️

美味指數🍽:8/10
環境指數📸:8/10
整體表現💜:8/10
CP值指數😎:8/10
2023-05-01 15 瀏覽
今次來到辣得棧海鮮火鍋專門店,我們點了美人花膠雞鍋、象拔蚌刺身、中山脆鯇骨腩、美國雪花梅肉片、寬粉和唐生菜。😍美人花膠雞鍋的湯頭鮮甜而不膩,花膠口感滑嫩,雞肉也很嫩,非常滋陰養顏。😋象拔蚌刺身新鮮,口感清脆、爽口,非常可口。我哋用咗佢的夏日優惠價$198就食到,好抵食!😋中山脆鯇骨腩魚肉質鮮美,配上脆口的骨腩,味道絕佳。😋美國雪花梅肉片肉質柔軟,入口即化,非常適合火鍋食用。😋寬粉煮得剛好,口感有嚼勁,不會太軟爛,搭配湯頭味道更佳。唐生菜清脆爽口,是火鍋中必不可少的時蔬。😋辣得棧海鮮火鍋專門店的環境也很舒適,大量的卡位又有電視,非常寬敞。🥰

中山脆鯇骨腩魚肉質鮮美,配上脆口的骨腩,味道絕佳。😋

美國雪花梅肉片肉質柔軟,入口即化,非常適合火鍋食用。😋

2023-04-28 16 瀏覽
《黃埔超級大海鮮拼盤火鍋》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧約朋友嘅時候好多時都要諗要食啲乜,最好當然可以慢慢坐慢慢傾。最近紅磡開左間海鮮火鍋店,約左幾個朋友一邊湪下一邊傾計,其實都好寫意。首先當然要揀左湯底先,佢地提供多款高質靚湯。我就揀左啱哂養顏嘅美人花膠雞鍋 $119,淡黃色嘅湯底入面足足有半隻雞,仲有多塊花膠係入面。湯底非常鮮甜,又唔會有混濁嘅雞油係湯面,確實係好滋補養顏。之後就到左叫食材嘅時間。火鍋店預先有2人餐同4人餐可以揀。經過考慮後我就選擇左兩個精選二人火鍋套餐$428。套餐包括:海鮮類紅蟹仔、鮑魚、海蝦和大蜆紅蟹仔送到枱面嘅時候仲識郁,可想而知有幾新鮮。打開蟹蓋入面仲有蟹膏,肉質都幾鮮甜。鮑魚好貼心已經切左片,肉質爽口又有嚼勁。肉類豬腩片、梅肉片、牛胸爽三款肉質都呈粉紅色,睇顏色都相當新鮮。豬腩片外層有白色和淡粉紅嘅脂肪部分,入口爽口又充滿牛脂香。牛胸爽充滿骨膠原又好爽口。丸類花膠丸、涌菜丸、牛肉丸。丸類口感都可彈牙,唔似出面冷鮮嘅口感。菜類萵筍、粟米、冬瓜、冰豆腐除咗套餐之外,仲令我叫咗皇帝菜和稻庭烏冬。4個人食依個套餐都夠哂飽肚。💫人均$300如果
《黃埔超級大海鮮拼盤火鍋

海鮮類
紅蟹仔、鮑魚、海蝦和大蜆

肉類
豬腩片、梅肉片、牛胸爽

丸類

菜類
萵筍、粟米、冬瓜、冰豆腐

💫人均$300

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

辣得棧海鮮火鍋專門店 (紅磡)
紅磡紅磡南道紅磡灣中心地下20號舖

2023-04-25 26 瀏覽
今天去紅磡探訪朋友,晚上七點零鐘去搵食, 朋友說附近有一家不錯的海鮮火鍋店, 於決定前往試一下,店面不是很太,但最特別就是店裏面有幾個的魚缸, 裡面全部是生猛游水海鮮,十分吸晴,餐廳環境舒適,座位寬敞,由於我們只兩個人, 如果每樣想吃的食材都點一碟的話肯定太多吃唔曬。餐廳非常貼心地提供了幾款二人套餐, 套餐內每樣食材都有一些, 即使兩個人都可以品嚐到多款新鮮食材。我們點的二人火鍋套餐,火鍋材料擺盤精美,十分適合打卡,套餐已經包含了鮮鮑魚,海蝦,大蜆,蟹,豬腩片,梅肉片,牛胸爽,花膠丸,涌菜丸,牛肉丸,萵筍,粟米,冬瓜,冰豆腐等多種新鮮食材, 鮑魚新鮮爽口, 生猛海蝦肉質彈牙爽口,紅蟹仔咬開好多肉,而且肉質十分鮮甜。完全食得出甚麽叫新鮮生猛的滋味,牛肉片肉質嫩滑有牛味, 豬腩片肥瘦相間,口感好之餘食落一點唔會覺得肥膩。各個丸類也爽口彈牙,完全吃得出是新鮮手打,絕非一些工廠交來的機制肉丸可比,冰豆腐完全吸收湯汁之後份外鮮甜惹味。湯底方面有多款選擇,我們選了鴛鴦鍋底(芫茜皮蛋鍋及雲南野菌鍋), 鍋底的材料也一點也不馬虎, 特別是雲南野菌鍋,加入了大量豐富骨膠原的豬手, 另外還有竹笙,金菇,杏

湯底方面有多款選擇,我們選了鴛鴦鍋底(芫茜皮蛋鍋及雲南野菌鍋), 鍋底的材料也一點也不馬虎, 特別是雲南野菌鍋,加入了大量豐富骨膠原的豬手, 另外還有竹笙,金菇,杏鮑菇,金菇,秀珍菇等,清甜美味。

飲品方面,朋友點了一杯香檳葡萄爆珠梳打, 大杯甜甜地,透心涼夠曬解渴。

總括來説,這店的食材全部以新鮮取勝,絕對值得對食材有要求的人士過來一試。
2023-04-24
  • 二人火鍋套餐
好少見套餐既材料會用一個大盤咁上,食材都排得好靚好精緻🤩 味道係經典既港式風味,全部食材都好新鮮,以呢個價錢黎講比起市面上既好多火鍋🍲都高質,如果呢個餐有埋火鍋🍲精髓蘿蔔就perfect啦~ 環境光猛闊落,無油煙味,食得幾舒服😌(5 😍 係滿分,🤩係半分)至尊海鮮二人套餐 - $598小編今次揀左芫茜皮蛋鍋🌿🍲,套餐仲可以揀其他湯底包括重慶麻辣鍋🌶️、雲南野菌鍋🍄、清湯鍋、鴛鴦鍋比大家參考~ 今次既鍋🍲一上枱就見到滿滿既芫茜🌿,夠晒鍾意”茜”既 fans😂 呢個係經典既火鍋湯底,可以清熱下火,有獨特清香既芫茜味🌿,連埋有鹹香既皮蛋、清甜爽口既馬蹄、嫩滑既豆腐,感覺唔錯~海鮮 🦀️🦐🦪蟹🦀️(好味指數:😍😍😍🤩):唔多地方既海鮮拼盤會包蟹🦀️,今次係用左紅蟹🦀️,肉質結實,爽滑鮮甜有清香,仲有啲甘香既蟹膏,如果大隻翻啲就更加好,宜家肉有啲少鮮鮑魚(好味指數:😍😍😍😍):肉質結實,𠝹左花所以爽口彈牙唔會韌,唔會話淥完就會韌,幾細嫩鮮甜海蝦🦐(好味指數:😍😍😍😍):幾新鮮,肉質唔會梅同唔會有雪味❄️,口感彈牙同埋有蝦🦐既鮮味,如果再大隻啲就更加好廣島蠔🦪 (好味指數:😍😍😍😍🤩):由於廣島縣既海流穩定,

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
至尊海鮮二人套餐

至尊海鮮二人套餐 - $598

海鮮 🦀️🦐🦪
廣島蠔🦪 (好味指數:😍😍😍😍🤩):由於廣島縣既海流穩定,浮游生物豐富,有利蠔隻🦪繁殖~ 所以呢到既蠔🦪肉質飽滿肥美,蠔味幾濃而且口感滑溜juicy,煮熟左都唔會縮水~
蟶子(好味指數:😍😍😍😍🤩):因為無大元貝⚪️,所以就比左蟶子,幾大隻,味道清甜幾厚肉,肉質幾爽口鮮嫩唔會韌

肉類
和牛頸脊🐮 (好味指數:😍😍😍😍😍):估唔到咁高質,食到唔夠喉😍 牛頸脊係喺牛頸同肩胛之間,屬於運動量比較多既部位,今次既和牛頸脊食落覺得好新鮮,而且肥瘦適中,油花分佈均勻,入口感受到油香但係唔會唔會覺得漏同肥膩,口感豐腴軟嫩,牛味濃郁
黑毛豬肋條🐷🍖 (好味指數:😍😍😍😍🤩):今次用既係西班牙🇪🇸黑毛豬,肉質會比較厚實咬口,油脂分佈均勻,而且豬肋條🍖係豬身上最嫩既肉,肉質爽彈,豬肉🐷味濃郁~ 雖然係厚切既,但煮熟之後唔會韌真係幾正🤤
草原羊肉 🌱🐑(好味指數:😍😍😍😍):小編雖然麻麻地羊肉🐑,但呢到既羊肉🐑顏色粉嫩,唔會有膻味,食落幾鮮味香口,肥瘦適中,肉質比較結實但唔會韌都幾juicy~

手工製作類
黑松露墨魚丸⚫️🦑⚪️(好味指數:😍😍😍🤩):有淡淡既黑松露⚫️香味,仲有埋啲墨魚粒🦑,幾爽口彈牙又有鮮味~
花膠鮮蝦丸🦐🟠(好味指數:😍😍😍🤩):充滿膠質,味道幾鮮甜,有埋花膠粒口感更加豐富
梅菜豬肉雲吞🐷🥟 (好味指數:😍😍😍😍😍):小編真係好鍾意❤️呢個雲吞🥟,梅菜豬肉🐷係經典配搭,但係梅菜味既雲吞🥟就真係第一次試,甜甜地又鹹鹹地咁,有獨特既清香,惹味之餘又突出到豬肉🐷既鮮味同油香,醇香軟嫩,唔會覺得油膩,而且夠晒大隻,脹卜卜咁夠晒飽滿,食落juicy,皮薄餡靚

蔬菜類
萵筍(好味指數:😍😍😍😍):清香爽脆,可以中和一下火鍋既油膩,仲可以去濕tim
粟米🌽(好味指數:😍😍😍😍):味道清香爽脆,粒粒飽滿,皮薄軟嫩,可口juicy~
鮮淮山(好味指數:😍😍😍😍):口感幾清脆,又有啲粉粉地既口感,味道幾清甜
冰豆腐🧊(好味指數:😍😍😍😍😍):冰豆腐🧊即係蜂巢豆腐,係將硬豆腐放入雪櫃入面兩日跟住解凍就可以,但平時好容易會因為唔記得解凍而嘥左,所以要耐性先整到~ 冰豆腐🧊綿軟彈牙,好似百頁豆腐同海綿🧽咁,可以吸收晒湯底既精華,比平時既豆腐更加好食😋
香檳葡萄爆珠梳打

香檳葡萄爆珠梳打🍾️🍇⚪️🍹 (好味指數:😍😍😍😍🤩) - $38
幾特別既係呢到係由食客自己將梳打水倒入去有提子汁🍇同爆爆珠⚪️既杯入面,唔洗咁快唔晒氣,呢個安排幾好~ 味道清新芳香,酸酸甜甜咁夠晒開胃,另外加上用既係梳打水而唔係雪碧或者七喜,所以糖分無咁高會健康啲,而有氣既梳打會比較有刺激感,加上有埋爆爆珠⚪️,一咬就有酸酸地既乳酸湧出黎,層次豐富,凍冰冰🧊咁配熱辣辣既火鍋🍲真係一流🤤

醬料方面有經典既醬油、炸蒜🧄、生蒜🧄、芫茜🌿、蔥花、陳醋、沙爹醬同指天椒🌶️,撈埋係傳統既港式味道,惹味又可以突出到食材既鮮味~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
至尊海鮮二人套餐
2023-04-23 16 瀏覽
打邊爐唔係淨係冬天嘅專利黎架,夏天都可以~ 🤪前排見到辣得棧海鮮火鍋專門店有好多好評,所以我地都決定去試下佢~ 佢地平日都算full,所以記得要預早book 枱啦~😋我地叫咗個精選二人火鍋套餐,入面包括海鮮類、肉類、手工肉丸同蔬菜類,我地特別鍾意佢地嘅海鮮因為全部都好新鮮多汁🥰,就算唔洗加任何調味料都可以試到佢海鮮嘅鮮味~🤩湯底方面我地選擇咗麻辣湯同清湯,麻辣湯我地揀咗中辣,但呢個辣對於我地黎講真係幾辣,因為我地試完個麻辣湯嗰咀就即刻變到紅卜卜咁🤣~ 而清湯都好美味,我地特登order 清湯用黎淥海鮮,咁就可以試到海鮮嘅鮮味啦😍~我地都留意到佢有個新張優惠,只要HK$198 就可以試到象拔蚌刺身,呢個價錢真係超值🤓;佢地嘅象拔蚌刺身好新鮮彈牙,十分美味,食過一次應該會即刻愛上象拔蚌刺身~🥰

2023-04-21 18 瀏覽
紅磡海鮮手工火鍋店今日去紅磡搵返個舊朋友聚聚舊,佢帶左我去試新開既紅磡海鮮手工火鍋店。食材超新,鮮魚真係係水缸撈出來即劏,好少咁有心既火鍋店。 環境非常新淨,座位及走廊空間都好闊落。餐廳好光猛及整潔。茶芥$15位,九宮格醬料超多選擇賣相吸引、有辣椒、蒜、蔥、莞茜、等。店員服務態度非常好,坐低後詳細介紹餐廳招牌及特式湯底等,店員亦不時過來查看鍋底是否需要加湯及調較火力。自選優惠套餐 $588 (招牌湯底+豬肉類(3選1)+手打丸類(8選2)+海鮮類(3選1) +時蔬類(8選2))我地叫左澳門豬骨鍋,另外還有玫瑰薰衣草牛乳鴛鴦鍋/重慶鮑魚雞煲選擇。看豬骨湯既色澤已知該店煮了很多個小時。湯底勁濃厚豬骨精華,仲加入大量的粟米與蘿蔔,飲落好清甜,飲完一定好補骨膠原。碟碟火鍋料都好大份,非常豐富。豬肉類我地選了美國雪花梅肉片看梅肉片色澤紅白分明,非常新鮮。煮熟後,非常有牛味,油香十足。份量超多。手打丸類選了手打花枝丸、黑松露墨魚丸好滑、好彈牙、好有黑松露同花枝味。煮熟後,非常爽口。海鮮類選了中山脆鯇片魚片非常新鮮,肉質呈透明奶白色白裡透紅。煮熟後,魚片非常爽口脆身。唔算太多骨,好正。時蔬類選了西洋
紅磡海鮮手工火鍋

自選優惠套餐 $588
豬肉類我地選了美國雪花梅肉片
手打丸類選了手打花枝丸、黑松露墨魚丸
好滑、好彈牙、好有黑松露同花枝味。煮熟後,非常爽口。
海鮮類選了中山脆鯇片
時蔬類選了西洋菜
蔬菜新鮮,西洋菜非常爽口。再搭上豬骨湯超正,可以潤肺。
咸檸七
超掛住呢款港式懷舊飲品,鹹中帶甜好開胃,好好飲。
香檳葡萄爆珠梳打
原枝泰國象鼻牌梳打水比你自己開,再加入爆珠巨峰提子的濃縮液入面。自己喜歡淡/濃未都得。
2023-03-07
  • 澳門豬骨煲
2023-04-21 22 瀏覽
🍲港人最愛嘅火鍋🍲今次嚟到呢度撞啱,仲有火鍋湯底半價😍真係非常之抵👍🏻惠顧火鍋湯底,仲可以以$198 換購象拔蚌刺身一條😚😚😚呢度每樣食物都整到可以瘋狂打卡📸📸連調味品都整得咁靚😆我哋叫咗🔥花膠雞湯底(勁多花膠,仲有半隻雞👍🏻)🔥細和牛頸脊(雪花均勻擺盤好靚)🔥象拔蚌刺身(鮮甜好抵食)🔥椒鹽山藥(好有驚喜,原來山藥都可以整 得咁好味)👍🏻👍🏻👍🏻下次一定會試其他椒鹽嘅食物👍🏻👍🏻👍🏻飲品仲叫咗🔥白桃紅茶(啲冰係紅茶)啤酒🍺唔記得講碗花膠雞湯都好好飲😋😋呢一餐除咗我哋食得好飽,相機都好飽😂~難得盞海鮮火鍋專門店~📍 紅磡必嘉街92-112號紅磡灣中心地下20號舖
🍲港人最愛嘅火鍋🍲

今次嚟到呢度撞啱,仲有火鍋湯底半價😍
真係非常之抵👍🏻
惠顧火鍋湯底,仲可以以$198 換購象拔蚌刺身一條😚😚😚

呢度每樣食物都整到可以瘋狂打卡📸📸
連調味品都整得咁靚😆

我哋叫咗
🔥花膠雞湯底(勁多花膠,仲有半隻雞👍🏻)

🔥細和牛頸脊(雪花均勻擺盤好靚)

🔥象拔蚌刺身(鮮甜好抵食)

下次一定會試其他椒鹽嘅食物👍🏻👍🏻👍🏻
飲品仲叫咗🔥白桃紅茶(啲冰係紅茶)
啤酒🍺
唔記得講碗花膠雞湯都好好飲😋😋
呢一餐除咗我哋食得好飽,相機都好飽😂
~難得盞海鮮火鍋專門店~
📍 紅磡必嘉街92-112號紅磡灣中心地下20號舖
  • 椒鹽山藥
  • 象拔蚌刺身
火鍋店空間感十足,設有卡位包箱,環境寬敞舒適,無論兩個人定一班人,都十分合適。店內設有數個大魚缸火鍋店空間感十足,設有卡位包箱,環境寬敞舒適,店內設有數個大魚缸供應生猛活海鮮,海鮮即叫即劏,非常鮮味。另有小食、小炒、刺身、 火鍋配料,雞煲等選擇,主打多種火鍋湯底如麻辣、豬骨、玫瑰牛乳鍋,每款湯底也非常惹味!🧂九宮格醬料 每檯一盤,自己親自調配適合自己口味的醬料。🍲玫瑰薰衣草牛乳 + 芫茜皮蛋湯鴛鴦鍋 牛乳鍋上放了一朵白玫瑰,再加上玫瑰花瓣碎和薰衣草,湯底散發著淡淡花香和香濃牛乳味,滋補養生另半邊是滿滿芫茜的皮蛋馬碲湯鍋,芫茜控必點🦞澳龍刺身肉質剔透有光澤,質地厚實爽甜彈牙,超級鮮味!火鍋店會為客人將龍蝦頭切件滾湯,倍加鮮味🦑黑松露墨魚丸 墨丸混入墨魚肉粒,質感彈牙爽口,浸岀淡淡松露香🦐花膠鮮蝦丸 鮮蝦丸蝦味濃郁,混入花膠粒,口感豐富,爽滑彈牙🐽黑毛豬腩片肉質肥瘦適中,碟內並無血水,絕無羶味,香濃肉味再提升!🦪台山桶蠔(桶)桶蠔肥美,飽滿有光澤,已清洗得非常乾淨,熟透後味道超級鮮甜!必點!🍹竹蔗茅根水清熱下火,竹蔗紅蘿蔔清鮮,甜度不過甜價格合理,食物選擇多且質素高,海鮮生猛鮮味,絕對值得
火鍋店空間感十足,設有卡位包箱,環境寬敞舒適,無論兩個人定一班人,都十分合適。店內設有數個大魚缸火鍋店空間感十足,設有卡位包箱,環境寬敞舒適,店內設有數個大魚缸供應生猛活海鮮,海鮮即叫即劏,非常鮮味。另有小食、小炒、刺身火鍋配料,雞煲等選擇,主打多種火鍋湯底如麻辣、豬骨、玫瑰牛乳鍋,每款湯底也非常惹味!

🧂九宮格醬料
每檯一盤,自己親自調配適合自己口味的醬料。

🍲玫瑰薰衣草牛乳 + 芫茜皮蛋湯鴛鴦鍋
另半邊是滿滿芫茜的皮蛋馬碲湯鍋,芫茜控必點

🦞澳龍刺身

🦑黑松露墨魚丸
墨丸混入墨魚肉粒,質感彈牙爽口,浸岀淡淡松露香

🦐花膠鮮蝦丸
鮮蝦丸蝦味濃郁,混入花膠粒,口感豐富,爽滑彈牙

🐽黑毛豬腩片
肉質肥瘦適中,碟內並無血水,絕無羶味,香濃肉味再提升!

🦪台山桶蠔(桶)

🍹竹蔗茅根水
清熱下火,竹蔗紅蘿蔔清鮮,甜度不過甜

價格合理,食物選擇多且質素高,海鮮生猛鮮味,絕對值得一試!
宜家OpenRice訂座更可享有折扣優惠呢❤️

@spicyhotpothk
🔥辣得棧海鮮火鍋專門店
📍紅磡紅磡南道紅磡灣中心地下20號
網上訂座享75折優惠兼賺Rice Dollars
網址: https://s.openrice.com/QrbS0Dz05W0~uHe_OAw
地址: 紅磡紅磡南道紅磡灣中心地下20號

2023-04-18 36 瀏覽
.平時返學都會去黃埔搵嘢食,之前就試咗最近新開嘅火鍋店🍲.當日點左自選火鍋套餐,湯底有重慶鮑魚雞煲,而配料就包括原條沙巴龍躉、花膠蝦丸、海參蝦丸、新鮮腐皮、白菜仔同黑豚豬腩片.重慶鮑魚雞煲有足足六隻鮑魚,已經燘到好冧好入味😋,又可以自選辣度添,咁就唔使驚太辣食唔到喇!.手打蝦丸好彈牙有口感,係必點嘅火煱配料🥰.另外仲點咗蒜蓉粉絲蒸扇貝,扇貝好大隻好厚肉,有好香嘅蒜蓉味~.📍辣得棧海鮮火鍋專門店...#辣得棧海鮮火鍋專門店 #火鍋 #雞煲火鍋 #黃埔美食 #紅磡美食 #打邊爐 #朋友聚會 #香港美食地圖 #香港火鍋 #餐廳推廣 #合作邀約 #港女 #香港女生 #相機食先 #影相#hkgirlstyle #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkhotpot #whampoa
平時返學都會去黃埔搵嘢食,
之前就試咗最近新開嘅火鍋店🍲

當日點左自選火鍋套餐,
湯底有重慶鮑魚雞煲
而配料就包括原條沙巴龍躉、
花膠蝦丸、海參蝦丸、新鮮腐皮、
白菜仔同黑豚豬腩片

重慶鮑魚雞煲有足足六隻鮑魚,已經燘到好冧好入味😋,
又可以自選辣度添,
咁就唔使驚太辣食唔到喇!

手打蝦丸好彈牙有口感,
係必點嘅火煱配料🥰

另外仲點咗蒜蓉粉絲蒸扇貝,
扇貝好大隻好厚肉,
有好香嘅蒜蓉味~

📍辣得棧海鮮火鍋專門店