2019-10-27 1539 瀏覽
無錯,依間龍皇我已經第三次寫,一飲午茶,二食花膠晚餐,今次三食中秋晚餐,都係完全唔同既食物先評絶非刷食評啊先來一煲老火湯,蘋果煲豬展,連湯渣上,湯渣食落又唔係好豬展咁,但個湯就好甜飲落好舒服好味又唔會過濃,依個配搭係熱熱地既時候飲幾唔錯西蘭花炒蝦球,係節日黎講而唔係叫套餐,佢上菜都算快,西蘭花勁硬,真係搞唔掂,老人家更加唔會食到蝦球就真材實料,大隻,有過冰水走油,保持蝦肉口感脆彈味道亦不錯荷蘭豆炒帶子,賣相相當普通,好似亂炒一碟就上枱咁味道少少油但都ok既,優勝在唔會同西蘭花炒蝦球同一個味,加啲雲耳同香料夾下帶子既味道出黎帶子要提,全晚亮點外煎香,內保持半熟,軟滑,口感多層次好味道然後上左荷葉污糟雞,唔係周圍有做污糟雞所以叫左,榨菜同欖都唔係好多,味道唔太出,又無荷葉香,啲雞太大件入唔到味不了最後係清蒸石斑仔,係龍皇食海鮮都有保證既,食材質素好魚新鮮,火侯蒸得剛熟,好味既總括黎講,二食時提過龍皇晚餐質素係高既,依餐之後我會話,佢嘅食材質素肯定係正嘅但最好唔好節日去#平時做特價啲海鮮都幾抵#張枱開到出商場你咪唔好食囉笨
絶非刷食評啊

好味又唔會過濃,依個配搭係熱熱地既時候飲幾唔錯
蝦球就真材實料,大隻,有過冰水走油,保持蝦肉口感脆彈
味道亦不錯

蘋果煲豬𦟌

西蘭花炒蝦球

蝦球

荷蘭豆炒帶子,賣相相當普通,好似亂炒一碟就上枱咁
帶子要提,全晚亮點
外煎香,內保持半熟,軟滑,口感多層次
好味道

荷蘭豆炒帶子

帶子

不了
最後係清蒸石斑仔,係龍皇食海鮮都有保證既,食材質素好
魚新鮮,火侯蒸得剛熟,好味既

荷葉污糟雞

清蒸石斑仔