2019-08-27 90 瀏覽
本來天氣已經好熱,行左成條街最後揀左車仔麵食,貪多口味自己揀咁啦,早知會咁,真係去返米線鋪食仲冇咁勞氣。。一坐低,個呀姐執枱,用埋千年濕布抹,濕到水浸咁,算,自己解決。叫野食,叫極唔應,舉手舉左成5分鐘都冇人理,因為原來依到大嗌先有人應,算,我等。落單完單,發現漏左杯走甜啡打單,佢打返出黎張單又冇走甜字眼,我提一提,佢話ok嫁啦,咁我就以為會去同水吧講啦,就冇理啦朋友罐汽水唔凍,同佢叫杯冰,話收2蚊,佢話換過罐比我都係咁嫁啦,咁我咪話其實只係杯冰姐,開罐新既咪仲蝕,佢先去叫半杯仔冰出黎。。。我食完碗麵,一飲杯走甜啡,一飲,甜到非起囉,但我已經冇氣再搵呀姐,慳返啖氣算。。。開post係一定要寫低,警剔自己,唔好再比自己選擇百味車仔都麵

2019-08-27
10 分鐘 (堂食)