2020-09-20
一間新開冇耐專食魚嘅食店😋😋有驚喜喎!!今次食左🍽:1.黑白鴛鴦春卷爽彈魚麵+白雪雪魚湯+魚湯翡翠苗個黑白鴛鴦卷係魚卷嚟嘅,鹹到啱啱好,仲要因為外賣湯同麵分開放,冇比湯浸住。所以,食落去嘅時候,都仲係有啲脆脆地。😋😋初頭擔心魚面會淋晒或者有腥味,因為都幾怕食太淋嘅麵。結果真係好爽好彈!對打工仔來講好少搵到$50內嘅麵,所以呢個絕對推介!❤️🥰❤️🥰個白雪魚湯飲落去唔好喉嚨乾想飲水,平時如果去某啲餐廳落重味精會你好想飲水,但係呢個又冇,所以估計係熬出黎嘅,清清地唔錯! 2.炸魚無薯條+松露醬我個人好鍾意食脆卜卜嘅煎炸野,所以一開始會擔心炸魚冇薯條好淋。結果又係勁爽彈🥰🥰個醬係提升左成個炸魚薯條味,所以平時食炸野唔點醬都會好建議你點汁食👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼3.Fish-chos呢個有少少平凡,炸魚係炸到好乾冇咩油。但係加左落guacamole度好自然會淋左。但呢個配搭幾特別👍🏼😋4. 魚湯翡翠苗減肥最好嘅選擇,清清地,菜量唔好太少,個湯但係清清甜甜嘅魚湯👍🏼👍🏼最後值得一讚嘅係包裝方面:佢嘅外賣包裝係全部都係紙黎,加上份量同湯嘅大細係啱啱好,即係你食碗麵飲完湯應該會60-70%飽。想做環保人士但又
今次食左🍽:
1.黑白鴛鴦春卷爽彈魚麵+白雪雪魚湯+魚湯翡翠苗
2.炸魚無薯條+松露醬
3.Fish-chos
4. 魚湯翡翠苗
最後值得一讚嘅係包裝方面:
佢嘅外賣包裝係全部都係紙黎,加上份量同湯嘅大細係啱啱好,即係你食碗麵飲完湯應該會60-70%飽。想做環保人士但又忙返工嘅打工仔值得一試呢間餐廳👍🏼😋🥰🥰
魚事者
📍地址:北角炮台山宏安道14-28號威德閣地下14號舖