好似好出名,餐廳都有唔少人排隊。book左枱就唔使排枱面冇餐牌,係憑掃描QR code下單。1.蟹膏沙律一上碟真係嚇親。係咪癡左線,成碟都係蟹肉同埋蟹膏!蟹肉食極都有,份量足料到離譜。菜式應該叫做蟹肉蟹膏生菜吧。蟹肉也算鮮,蟹膏也香。然而成碟食就會覺得越食越鹹,建議3-4人食會好d。2.火炙魚生飯餐牌寫係季節限定有好多魚生,份量照樣好有保證。大部份魚都係燒至半生熟,例如三文魚、吞拿魚、蝦、魷魚、帶子等。三文魚同吞拿魚出奇鮮美好驚喜。三文魚子同出面食嘅味道有d唔同,感覺本身的魚腥味較淡,但多了種鮮味。鰻魚薄身好易入口。個別的魚有更強火炙味,又絕對唔會燒焦,恰到好處。飯主要帶甜味及微酸,非常開胃。飯量之多足夠兩女士吃有餘。3.三色丼三色丼分別有蟹肉蟹膏、海膽、吞拿魚蓉。海膽也算鮮味,配飯一流。而海膽飯面有一些紅色砂糖,中和海膽鹹味,呢一下反而係精髓。蟹肉比起之前沙律的蟹肉明顯更鮮。吞拿魚蓉味道亦好好,而且飯面夾著一塊紫菜襯托單一嘅吞拿魚味令味道變得更豐富。但比較可惜係幾樣野都比較膩,加上叫左蟹膏沙律,膩上加膩。呢d同餐廳冇關。整體食物質素及份量都絕對係中上,勝價比高。然而不足嘅係兩個飲上菜
好似好出名,餐廳都有唔少人排隊。book左枱就唔使排
枱面冇餐牌,係憑掃描QR code下單。

1.蟹膏沙律

2.火炙魚生飯
火炙魚生飯

餐牌寫係季節限定

3.三色丼
三色丼

整體食物質素及份量都絕對係中上,勝價比高。然而不足嘅係兩個飲上菜時間好近,完全食唔切,凍晒。呢一樣係幾致命。只能逐d落單先得。另外,枱亦都好細。椅子下則有欖可以擺袋。
2020-10-17
火炙魚生飯