上週六晚,同男友去咗觀塘嘅Mini Friday食晚餐,真係一個好chill嘅選擇!餐廳環境好cozy,燈光柔和,帶啲浪漫氣氛,啱晒情侶拍拖👫。座位唔算太逼,仲有啲輕音樂背景,令人放鬆。我哋點咗四道菜,份量都幾足,兩個人食剛剛好,唔會太飽又唔會餓親,真係perfect match!😋🥩 加拿大豬鞍扒 ⭐️⭐️⭐️⭐️  首先上枱嘅係加拿大豬鞍扒,賣相好吸引,切開仲見到粉嫩嘅肉質,咬落去juicy得嚟又唔會太油膩。外皮煎得香脆,內裡保持嫩滑,配上黑椒汁,味道層次豐富。唯一美中不足係份量略少,兩個人分要爭住食,哈哈!😆🍗 Friday雞翼(水牛城) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  呢個水牛城雞翼真係無得輸!外皮炸得金黃酥脆,咬落去肉質鮮嫩多汁,辣度剛剛好,帶啲酸酸辣辣嘅醬汁,令人食到停唔到口。一份有六隻,兩個人分都夠晒,仲可以慢慢享受,真係好滿足!🔥🍝 黑松露什菌意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️  黑松露嘅香氣撲鼻而來,意粉煮得啱啱好,彈牙有咬口。什菌份量都幾多,每一啖都充滿松露同菌菇嘅香味,creamy得嚟又唔會太膩。唯一係松露味可以再濃啲,但整體都係水準之上,值得一試!🍄🧀 芝士焗雙色椰菜花 ⭐️⭐️⭐️  最後上枱嘅係芝士焗雙色椰菜
🥩 加拿大豬鞍扒 ⭐️⭐️⭐️⭐️
🍗 Friday雞翼(水牛城) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍝 黑松露什菌意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🧀 芝士焗雙色椰菜花 ⭐️⭐️⭐️
最後上枱嘅係芝士焗雙色椰菜花,賣相好靚,芝士焗得金黃香脆,椰菜花保持爽脆,唔會太腍。芝士味濃郁,但略嫌有啲膩,食多幾啖就覺得飽滯。如果芝士份量可以少啲,可能會更balance。🧀
Mini Friday環境同食物都唔錯,係拍拖好去處!💑