2022-05-17 36 瀏覽
街坊系列 – Fûhn 💚小編既朋友來自五湖四海(部分因為移左民🥺)最近留意佢地既IG🫣真係令到小編又喜又悲喜係因為佢地已經四圍去旅行了🥹去泰國曬太陽悲就因為這些機會不是屬於我的🫠小編覺得自己係零------------------------------環境: 銅鑼灣鬧區既樓上餐廳🥳旺中帶靜由於大廈得2部升降機😂但食肆多不勝數所以等升降機會比較耐🤭有預約既朋友要注意餐廳內部簡約四正,座位又多又闊落👍🏻坐得舒服------------------------------食物: 越式安格斯肥牛炒河 ($118) 🍜份量好多😍CP值唔錯,大大碟之餘仲夠哂鑊氣安格斯肥牛採用薄切方法快炒🥩口感夠哂幼嫰牛肉本身油脂唔算太多😋肉味會比較出,岩哂配炒河小編最鐘意佢落左好多九層塔🤤香到一上枱就流哂口水豬頸肉炒芫茜麵 ($118) 🍜份量一樣係大大碟🫢店員介紹呢個係特別菜單小編當然要去試下呢個特別到底有幾特別啦🤗一樣好夠鑊氣🤤而且散發住仲有一陣陣既芫茜香豬頸肉爽口彈牙,味道唔錯☺️唔會有雪味或肉羶味XO醬蝦頭抽炒通菜 ($78) 🥬XO醬加上蝦頭抽惹味可口☺️鹹鮮味滿滿通菜完全吸收哂醬汁既味道😝啖啖都好正C
街坊系列 – Fûhn 💚
小編既朋友來自五湖四海(部分因為移左民🥺)
最近留意佢地既IG🫣真係令到小編又喜又悲
喜係因為佢地已經四圍去旅行了🥹去泰國曬太陽
悲就因為這些機會不是屬於我的🫠小編覺得自己係零

環境: 銅鑼灣鬧區既樓上餐廳🥳旺中帶靜
由於大廈得2部升降機😂但食肆多不勝數
所以等升降機會比較耐🤭有預約既朋友要注意
餐廳內部簡約四正,座位又多又闊落👍🏻坐得舒服

食物: 越式安格斯肥牛炒河 ($118) 🍜

份量好多😍CP值唔錯,大大碟之餘仲夠哂鑊氣
安格斯肥牛採用薄切方法快炒🥩口感夠哂幼嫰
牛肉本身油脂唔算太多😋肉味會比較出,岩哂配炒河
小編最鐘意佢落左好多九層塔🤤香到一上枱就流哂口水

豬頸肉炒芫茜麵 ($118) 🍜

份量一樣係大大碟🫢店員介紹呢個係特別菜單
小編當然要去試下呢個特別到底有幾特別啦🤗
一樣好夠鑊氣🤤而且散發住仲有一陣陣既芫茜香
豬頸肉爽口彈牙,味道唔錯☺️唔會有雪味或肉羶味

XO醬蝦頭抽炒通菜 ($78) 🥬

XO醬加上蝦頭抽惹味可口☺️鹹鮮味滿滿
通菜完全吸收哂醬汁既味道😝啖啖都好正

CBD Infused Beer (SERENO) ($58) 🍺

CBD都算係近期最受追棒既新寵🤭小編都不可錯過

店員人數充足👋🏻一舉手都好快有上前回應

環境: 7.5 /10
食物: 7.5 /10
服務: 7.5 /10

地址: 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 1樓
人均消費: $100 - $150