2022-01-13
早兩個禮拜我家姐send咗間餐廳嘅相俾我,我睇到哇一聲,點解可以靚到咁,我即刻好敏捷咁book咗位😎再好敏捷咁去咗食🤣只可惜呢幾日大家都知道晚上暫時無得食,唯有俾個wishlist 俾大家,一旦有機會就去食啦。唔講咁多即刻大家睇睇💁🏻♀️。※環境點評※環境方面地方非常窄及迫促😉座椅亦坐得不舒服。我哋嘅位置坐喺廚師前面,景觀係完全對師傅嘅手勢一覽無遺嘅,但係後面就係廚房出菜位嘅走廊非常嘅狹窄,呢一點坐下邊卡位可能會好啲但係以我眼見亦都唔算好闊落,相信環境可能要等師傅佢哋搬去大鋪先改善到😉。※ 服務點評※店舖嘅服務員其實服務態度相當唔錯,禮貌同埋招呼到隨叫隨到👍🏻但係有一點就係當晚可能因為真係太多客人了,雖然我哋正正就係坐喺師傅前面,但師傅全程完全無同我哋溝通過任何一句,浪費咗廚師拍板嘅精髓😿店員們其實係有作簡單一句嘅介紹,但係始終都覺得係差啲嘅☹️。※食物點評※🍸十八層海膽杯正正就係比呢一個杯引到我過去既招牌菜之一😍可惜嘅係我覺得呢度塞稍為有啲睇得唔打得,食落去其實唔算好特別,只不過係將18樣唔同嘅嘢好靚咁擺落去個杯度,而唔係每層菜擺放位置都有佢嘅原因,不過又咁講,打卡又真係幾靚嘅衰鬼😜。
※環境點評※
※ 服務點評※
※食物點評※
🍸十八層海膽杯
A3和牛東洋卷 set———————————
🍎時令前菜
上台既,器皿放了乾冰,飄出白色煙霧,好吸睛👀好美麗嘅蘋果切絲(真係就咁蘋果切絲😂但真係好美麗) 酸酸maymay咁,好清新😚
🐠焦糖西京醬煎脆皮銀雪魚
🐄A3和牛東洋卷
🍔自家制脆脆和牛芝士漢堡
。
點評:呢一set令人最驚喜嘅反而係銀雪魚💥不論係佢嘅西京醬定係銀雪魚嘅肉質,全部都拿捏得啱啱好,多一分為多,少一分為小。我哋試咗佢薄切嘅版本都真係唔係幾夠喉,都試唔真。而和牛芝士漢堡略嫌普通。話雖如此,兩款其實味道都唔錯只係對比起鱈魚無驚艷😝
。
整體來講店舖我覺得創新程度爆燈嘅💥師傅好有心機創作唔同嘅菜式,好多菜式都令人有前所未有耳目一新嘅感覺,而且影相出嚟打卡超級📸眼睛嘅享受絕對一流👍🏻但係店舖環境嘅限制同埋師傅嘅冷酷令人喺呢一餐說扣咗唔少分數😉但若果你係一個喜歡嘗鮮而不介意環境嘅人我絕對推薦你嚟一試㗎👭🏻
十八層海膽杯
時令前菜-蘋果切絲