今日中午去咗銅鑼灣登龍街「韓牛牧場」嘆返個韓式燒肉午餐~店內燈光明亮,裝修簡約舒適,感覺乾淨衛生👍🏻週末假日設有午市餐牌,有多款製作定食、湯飯、二人燒肉套餐等等,仲包左飲品、沙律、前菜及小食任食餐廳特別之處在於使用光波爐去燒烤韓牛,創新又特別!溫度及時間可以自己隨意調校,比傳統網燒更健康,仲冇咁大陣油煙味韓式沙律、前菜及小食前菜加咗蒜頭、辣椒等等醃製,清新開胃,香辣惹味1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)韓醬1++韓牛肩胛牛肩胛薄切的,好易烤熟,肥瘦適中,肉味濃郁1++韓牛牛肋骨肉牛肋骨肉雪花分布均勻,肉質軟腍,牛肉味道好香濃!西班牙黑豚五花腩五花腩肉精選西班牙黑豚,肥美香軟,充滿豬肉味及油脂香韓式雞腿肉加咗韓式醬嘅雞腿肉微微辣,唔會太鹹,雞肉保留嫩滑口感,好好食哦虎蝦拼半殼青口青口加左牛油一齊燒,更添滋味!虎蝦好新鮮,大大隻,鮮甜美味宮廷人蔘烏雞湯配白飯製作需時半個鐘,敬請注意⚠️一上枱就傳來濃郁嘅人蔘香氣😍雞湯熱辣辣,裏面除咗有人蔘同烏絲雞,仲有紅棗、糯米等等~湯頭味道濃郁,滋補養生,冬天必點!烏雞肉滿載鮮雞味,搭配人蔘雞湯及白飯一流呀

韓式沙律、前菜及小食

前菜加咗蒜頭、辣椒等等醃製,清新開胃,香辣惹味

1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)

韓醬1++韓牛肩胛

牛肩胛薄切的,好易烤熟,肥瘦適中,肉味濃郁

1++韓牛牛肋骨肉

牛肋骨肉雪花分布均勻,肉質軟腍,牛肉味道好香濃!

西班牙黑豚五花腩

五花腩肉精選西班牙黑豚,肥美香軟,充滿豬肉味及油脂香

韓式雞腿肉

虎蝦拼半殼青口

青口加左牛油一齊燒,更添滋味!虎蝦好新鮮,大大隻,鮮甜美味

宮廷人蔘烏雞湯配白飯