2021-10-25
近日中環開咗一間好高質嘅餐廳😙感覺好啱同朋友一齊嚟傾偈飲嘢🍹我哋叫咗個二人套餐每人都只係$178 就包一款前菜、四款sliders、兩款小食同一款甜品🍮🥗Beetroot and goat cheese Salad 雖然係前菜 但係份量都好大碟 紅菜頭同芝士嘅份量比例我覺得好適中🧀唔會話芝士太少而蔬菜太多 每一啖都食到紅菜頭沙律菜同埋芝士嘅口味 🥬又甜又鹹得來又好清新 推薦✨Sliders🍔Peking quack雖然佢算係迷你漢堡 但係其實份量都唔細🙊入面有北京填鴨肉絲 再加上甜甜地嘅醬汁 食落去每一啖都好Juicy🤤一路食啲醬汁一路滴落個碟度 好正 🤤有埋啲生菜同蘿蔔絲配搭好有口感👍🏼🍔Fantastic Mr Fungi呢個包係素食之選 入面有好多蘑菇絲同其他蔬菜嘅配搭 例如牛油果菠蘿等等 口味比較偏清淡啱晒唔鍾意食咁油膩嘅朋友💦🍔Triple B牛肉都幾有肉味🐄 同其他小漢堡一樣好有肉汁 有埋煙肉就更加香口 味道好有層次感👍🏻🍔Texas Blu’s 主要既材料係Texas式既烤豬肉絲🐷 味道好有燒烤既香味 又保留到豬肉既本身味道 同埋都好juicy☺️ 好好味小食🥔Homema
Sliders
🍔Peking quack
🍔Fantastic Mr Fungi
🍔Triple B
🍔Texas Blu’s
小食
🥔Homemade Pom Pom
就咁睇個名本身都唔知咩嚟 食落先知原來係薯餅仔 但係呢款薯餅一啲都唔簡單 佢嘅薯仔食落去係非常creamy 😋炸完都咁creamy真係冇得彈👍🏼
依個姐係炸椰菜花 🥦 佢既粉漿唔會太厚同時又香口 醬汁係有啲酸甜 中和油膩感😌 所以好平衡既小食 直頭有啲似食緊天婦羅咁👍🏻👍🏻
Black Berry加檸檬嘅Earl grey 原來口味係咁夾🫐啲berry 嘅酸可以中和一下啲茶本身嘅苦味
再加埋檸檬成個口感好清新🍋
🥑Avocado Matcha
兩樣好受歡迎既奶昔材料都合二為一 效果又唔錯喎😆 主要覺得牛油果味好出 好足料 如果多返少少抹茶味就仲正😏