2021-07-10 85 瀏覽
話說呢間上環嘅素食bagel店Bookmark咗好耐終於有機會一訪藍白色裝修似韓式cafe又帶啲美國風咁雖然有戶外同室內上下層座位但座位唔係好多有多達十幾款bagel 鹹甜都有亦有其他素食Triple biscoff Bagel未嚟之前已經決定咗要食呢個Lotus Bagel點知嚟到就俾佢個Ice cream ufo吸引住但都決定要食Lotus落單後店員會將佢加熱Triple 包括咗 Biscoff Biscuit, Biscoff Sauce, Biscoff Cream Cheese望到都覺得好罪惡Bagel口感超煙韌外面焗到好脆真係要趁熱食 凍咗就會變硬不過我覺得鬆軟少少會好啲面頭淋上Biscoff Sauce味道鹹鹹甜甜 帶焦糖香似salted caramel 夾雜啲Lotus餅碎 口感🆙中間嘅素食Cream cheese質感似膏狀冇一般Cream cheese咁漏 甜甜地 唔錯☺️Signature Sandwich鹹bagel就揀咗呢個bagel sandwich非常厚係seasame bagel 炸菇 生菜 菠蘿 嘅配搭呢個我就覺得普普通通純粹係一個素食burger變成ba
話說呢間上環嘅素食bagel店

純粹係一個素食burger變成bagel

Bagel唔太食出芝麻味
口感同樣好煙韌

炸菇粉漿夠薄
炸完都好Juicy 好香脆!
Combo配搭曲薯條
熱辣辣脆卜卜夠晒肥仔