2018-12-29
經過見到有間立食~外觀簡潔~見路人經過都會停低望一望~雖然唔洗排隊~但都"站"無虛席~可見立食其實相當吸引~我哋當然唔執輸啦~咁啱就有兩個位~全店只有大約十至十五個企位~可以望住師傅手握壽司嘅成個過程~入到去店員有禮地介紹餐牌,提點我哋另外仲有精選壽司/期間限定~餐牌選擇唔多, 但貴精不貴多嘛~ 揸唔定主意亦可揀廚師發辦 Omakase~等師傳製作期間,我哋可以沖定個荼先~分別有綠茶粉同玄米茶~三文魚壽司、中吞拿魚腩壽司同油甘魚腩壽司~好易咬開,好新鮮~好肥美~好好味~師傅喺每件壽司上塗上一點點醬油~唔洗再自己點豉油就可以直接食喇~鰻魚壽司~鰻魚汁好好味~好林,唔鯹炙右口魚邊壽司~入口即溶,好好味~食完仲想再叫多次嚟食~銀鱈魚壽司~都幾特別~只可惜食到有小小苦,但都可以接受~飛魚籽軍艦~爆多飛魚籽~滿瀉出來~北海道海膽~味道鮮甜好好味~小小一個軍艦,放咗兩種海膽入去~正~鮟鱇魚肝~厚厚魚肝~食落好滿足~燒帶子配黑醋鵝肝~好靚仔~大大粒帶子~鵝肝與黑醋恰到好處~日式焦糖玉子~簡單而美味~唔洗多講~必點~生菜包醬油漬三文魚壽司~師傳叮囑: 成件壽司最貴係塊生菜啊~係日本新鮮直送過嚟,一定要
可見立食其實相當吸引~我哋當然唔執輸啦~咁啱就有兩個位~
等師傳製作期間,我哋可以沖定個荼先~分別有綠茶粉同玄米茶~
三文魚壽司、中吞拿魚腩壽司同油甘魚腩壽司~
好易咬開,好新鮮~好肥美~好好味~
師傅喺每件壽司上塗上一點點醬油~
唔洗再自己點豉油就可以直接食喇~
鰻魚汁好好味~好林,唔鯹
炙右口魚邊壽司~
入口即溶,好好味~食完仲想再叫多次嚟食~
銀鱈魚壽司~
都幾特別~只可惜食到有小小苦,但都可以接受~
爆多飛魚籽~滿瀉出來~
北海道海膽~
味道鮮甜好好味~小小一個軍艦,放咗兩種海膽入去~正~
鮟鱇魚肝~
厚厚魚肝~食落好滿足~
燒帶子配黑醋鵝肝~
好靚仔~大大粒帶子~鵝肝與黑醋恰到好處~
簡單而美味~唔洗多講~必點~
師傳叮囑: 成件壽司最貴係塊生菜啊~係日本新鮮直送過嚟,一定要一齊食啊~
醬油有啲似麻醬味,再加上一啲炸脆咗嘅蘋果絲(我估)佈滿三文魚上
再用生菜包住嚟食~好好味~食完我淨係識得舉起手指公嚟形容好好味~創意滿分~
雖然仲有好多嘢未試~但我會再嚟架~下次再嚟會試試廚師發辦~