同家姐shopping就最開心,因為買野同食飯都係家姐請。今日行左一整天荃灣,家姐今日問我想食咩野,二話不說就話想食日本野嘿嘿嘿荃灣千色匯真係好方便,鄰近地鐵站,二期又有好多野行,行到累又可以去一期覓食,今日我同家姐去左呢間古今二食野我地去個陣時間仲係好早,所以唔駛等位都入得去了,餐廳的位置好開揚,入到去見到有好多唔同的酒擺放係度,亦有專切刺身的位置,成間餐廳都好乾淨企理,食物的名都好特別。柚想蝦你:材料超豐富的沙律,分別有蝦、蘋果、蟹籽、蕃茄、牛油果,沙律菜,沙田柚同中華沙律。蝦同沙律菜又滑又爽口,牛油果係青綠色沒有發黑,配埋芝麻醬真係好開胃,份量好大,夠哂2個人食。蜘蛛:入面有軟殼蟹、牛油果、青瓜、蟹柳同蟹籽。軟殼蟹包係壽司入面,每一口都食到酥酥脆脆的口感,裡面有包埋青瓜,每一口壽司都食到爽口好吃金龍卷:炸蝦同芝士配合得很好,炸蝦吃起來好酥脆,醋飯同埋芝士的調味都好好,飯都握得好實唔會散好,整體食起黎一點都不油膩 上面的醬少少辣好惹味網燒牛舌:一上菜聞到油香味,牛舌係厚身但唔韌,讚雜錦天婦羅:有炸蝦、日本蕃薯同埋秋葵,咬落去卜卜脆,唔會有油滴出黎,蝦好彈牙,蕃薯同秋葵都係好得水準

柚想蝦你:

蜘蛛:

金龍卷:

網燒牛舌:
一上菜聞到油香味,牛舌係厚身但唔韌,讚

雜錦天婦羅: